Siyasi Ayak tartışması yıpratmak için kullanılıyor

Siyasi Ayak tartışması yıpratmak için kullanılıyor

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından son dönemde gündemi meşgul eden “FETÖ’nün siyasi ayağı” konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, ‘siyasi ayak’ tartışmalarının devletin FETÖ ile mücadelesinde yıpratma unsuru olduğuna dikkat çekti

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından Ankara’da “FETÖ’nün Siyasi Ayağı” konulu panel düzenlendi. Nebi Miş’in moderatörlüğünü yaptığı panele Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Gazeteci Abdülkadir Selvi, SETA Hukuk ve İnsan Hakları Araştırma Direktörü Cem Duran Uzan konuşmacı olarak katıldı.

“FETÖ’NÜN ÜÇ PARÇADAN OLUŞAN YAPILANMALARI MEVCUTTU”

Devletin Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadelesinin en yakın takipçilerinden olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, bahse konu yapılanma ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Başdanışman Akış, FETÖ’nün sivil, eğitim ve ünite yapılanmaları şeklinde üç parçadan oluştuğuna dikkat çekerken “Sivil yapılanmadan daha çok örgütün kamuoyu önüne çıkardığı yarı görünür yapılanma olarak bahsedebiliriz. Bu sivil yapılanmada iş adamlarına sohbet düzenleyen onlardan para toplayan kişiler bulunuyor. Bunlar örgütün maddi işlerine koşturan, örgüt tarafından zaman zaman siyaset önüne çıkarılan şahıslar. Eğitim yapılanması ise adeta örgütün fabrikası.  Kod adıyla çalışan bu kişiler küçük yaşta çocukları örgüt sistemine entegre etmeye çabalıyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarıyla ilgilenerek onları devlet kurumlarına yerleştirmeyi hedefleyen örgütün en mahrem kısmı eğitim yapılanması. Son olarak ünite yapılanması ise paralel devletin bizzat kendisi. Eğitim yapılanmasının ilgilendiği çocukları eğitim hayatlarının ardından ünite yapılanması takip ediyor.  Ünite yapılanması farklı meslek gruplarından oluşuyor. Siyasetçilerle örgütün ilişki kurduğu yer sivil yapılanma bölümü. Buradaki ilişki hiyerarşik bir ilişki değil, bu temaslar insani ve diplomatik bir ilişki” şeklinde konuştu.

FETÖ’NÜN NEDEN SİYASİ YAPILANMASI YOKTU?

Mustafa Akış, FETÖ’nün siyasi yapılanmasının olmadığının altını çizerek, “Siyasetin doğası gereği “bugün varsın yarın yoksun” mantığıyla terör örgütü daha çok farklı alanlarda yapılanma gerçekleştirdi. Terör örgütünün hedefleri doğrultusunda askeri, yargı, emniyet gibi alanlarda yapılanmaya gitmesi görülüyor.” şeklinde konuştu.

“FETÖ İLE MÜCADELEDE YIPRATAYA YÖNELİK “SİYASİ AYAK” TARTIŞMASI”

Son günlerde gündemi en çok meşgul eden konular arasına giren “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmaları ile ilgili görüş bildiren Akış, “Bu tartışma konusunun devletin FETÖ ile mücadelesinden rahatsız olan örgüt üyelerinin ayağımıza doladığı bir konu olarak görüyorum. Herkesin bildiği gibi Fethullahçı Terör Örgütü algıyı yönetmede çok mahir bir terör örgütü. Bizi örgütle mücadeleden uzaklaştıracak bir algıyı ortaya koyduğunu düşünüyorum. Kamuoyunun gözünde hiç kimsenin birbirinden daha haklı olmadığı bir tartışmanın içerisine iterek FETÖ ile mücadelede psikolojimizi zayıflatmaya çalışıyorlar.” dedi.

“SİYASİ AYAK KAVRAMINI İLK KİMİN KULLANDIĞINA BAKTIĞIMIZDA…”

Siyasi ayak tartışmalarının ilk çıktığı noktaya dikkat çeken Akış, “Son dönemlerde bu konuyu gündeme getiren aktörlere bakıyoruz. Bu tartışmalar özellikle Eski Genel Kurmayı İlker Başbuğ gibi isimlerle yeniden alevlendi. Siyasi ayak kavramını ilk kullananların kim olduğuna baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sosyal medyadaki FETÖ’cü sahte hesaplar olduğunu fark ediyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

“İLKER BAŞBUĞ SİVİL MAHKEMELERDE YARGILANDI”

İlker Başbuğ’un özet olarak kendisinin FETÖ’cü hakimlerin önüne atıldığını iddia ettiğini belirten Mustafa Akış, “İlk başta bu hukuki açıdan doğru değil. Atabeyler, Ergenekon ve Balyoz davalarında askerler sivil mahkemelerde yargılanıyordu. İlker Başbuğ da, bu suçlamalarla sivil mahkemelerde yargılandı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.