Yeni bakanlık mı geliyor? Meclise teklif sunulacak

Yeni bakanlık mı geliyor? Meclise teklif sunulacak

Türkiye’deki birçok emniyet birimini tek çatı altında toplayacak bir bakanlığın kurulacağı iddia edildi.

Türkiye’de İç Güvenlik Bakanlığı kurulmasına yönelik çalışmalar hız kazanıyor. İddialara göre, Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerini kapsayan yeni bakanlık için kanun teklifi önümüzdeki haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak. İçişleri Bakanlığı ise kalan birimleri ile mevcut yapısını koruyacak.

cumhurbaskanligi-kulliyesi.jpg

Yeni bakanlık kapsamında görev alacak personeller için çalışma şartlarını düzenleyecek bir kanun hazırlanmasının gündemde olduğu ifade ediliyor. Yetkililer, İç Güvenlik Bakanlığı’nın yapısının netleşmesi ile birlikte, çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik detayların da ortaya çıkacağını belirtiyor.

turkiye-yeni-kabine-001.jpeg

3 YARDIMCI, 50’YE YAKIN GENEL MÜDÜR
İddialara göre, İç Güvenlik Bakanlığı bünyesinde 3 bakan yardımcısı görev alacak. Her bir bakan yardımcısının sorumluluğunda ise 42 ila 54 arasında değişen sayıda genel müdür atanması bekleniyor. Bu yapılanma ile bakanlık içinde hiyerarşik bir düzenin kurulması hedefleniyor.

turkiye-bayragi.jpg

PROFESYONELLEŞME VE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR ÖNCELİKLİ
Yeni bakanlığın temel hedeflerinden biri olarak, iç güvenlik alanında profesyonelleşmenin artırılması ve bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi öne çıkıyor. Bu doğrultuda, eğitim ve uzmanlaşma programlarının hayata geçirilmesi planlanıyor.

american-department-of-homeland-security.jpg

ABD'DE DE KURULMUŞTU
İç Güvenlik Bakanlığı’nın, ABD’de 2002 yılında kurulan ve iç güvenliği sağlama amacıyla faaliyet gösteren yapıya benzer bir modelde şekillendirileceği belirtiliyor. Türkiye’de kurulması gündemde olan bu bakanlık, güvenlik politikalarında yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum