Yeniden Refah Partisi: Önemli olan icraat

Yeniden Refah Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Ahmet Çiftçi, partisinin 50 yıllık bir görüşü temsil ettiğini söyleyerek, milli görüşü temsil eden diğer partiler için; “Bizim kimseyle bir bağımız yok. Önemli olan söylemlerle milli görüşü temsil etmek değil bunları icraata geçirmek” dedi
Yeniden Refah Partisi: Önemli olan icraat

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan öncülüğünde kurulan Yeniden Refah Partisi, Konya’da da çalışmalara hızlı başladı. Bu bağlamda siyasi gündeme ilişkin değerlendirme aldığımız Selçuklu İlçe Başkanı Ahmet Çiftçi, samimi açıklamalarda bulundu. Günümüzde doğru gitmeyen bir takım hususlar olduğunu belirten Çiftçi, “Genel bir gözlem yapacak olursak; her 5 ila 10 senede bir ekonomik krizle karşı karşıya kalıyoruz. Aile yapısına baktığımız zaman bir farklılık olduğu gözlemlenmekte. Yapılan çalışmalar batılılaşmaya özendirici nitelikte. Türk halkının aile yapısı ve inancı ile örtüşmeyen durumlar var. En büyük örneği 2014 yılında yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde çıkarılan bir kanun Türk aile yapısını bozmaktadır. Bizlerde Yeniden Refah Partisi olarak bu ve buna benzer çözümü noktasında çalışmalarımızı sürdürmeye karar verdik” dedi. 
“ADALET OLMAZSA TOPLUMDA ÇÖKÜNTÜLER OLUR”
Günümüzün en önemli probleminin ahlaki çöküntü ve adalet sistemindeki eksiklik olduğunu söyleyen Çiftçi, “Günümüzün en önemli problemi ahlaki çöküntü. Toplumda cinayetlerin artması, adaletsizliğin ön plana çıkması, insanların adalete güvenmemesi noktasında tedirginlik, aslında bunlar birbiriyle bağlantılı durumlar. Bir toplumun en büyük kavramı adalettir. Adaletin olmadığı bir toplumda çöküntülerin olması kaçınılamaz. Bu da bizi toplum olarak etkiliyor. Biz Yeniden Refah Partisi olarak adalet sisteminde eksiklik olduğunu düşünmekteyiz ve duruma çözüm üretmek için geliyoruz” ifadelerine yer verdi. 
“MİLLİ GÖRÜŞ HAREKÂTI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK”
Necmettin Erbakan’ın fitili Konya’dan ateşlediğini bu bağlamda bayrağı devralmak için harekete geçtiklerini belirten Çiftçi, “Biz 57. Başbakanımız Necmettin Erbakan Hocamızın bıraktığı bayrağı devralıp kaldığı yerden devam ettirmek istedik. Hocamızın Konya’dan başlattığı bu Milli Görüş Harekâtına devam etmek istedik. Yeni bir oluşum gereksinimi duyduk. Bu şekilde Milli Görüş’ü önce ahlak ve maneviyat prensibi ile paylaşımda ve yönetimde adalet ilkeleriyle yönetmek için geliyoruz” diye konuştu. 
“SİYASETE NEZAKET VE ZERAFET GETİRECEĞİZ”
Parti olarak doğrunun destekçisi olup yanlışın karşısında duran bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Çiftçi, “Milli görüşü günümüzde birçok kesim temsil etse de icraatların yetersiz olduğunu görüyoruz. Söylem milli görüş yönünde ama yapılan icraatlar milli görüşün dışında kalmış oluyor. Bizim hiçbir siyasi parti ile herhangi bir bağımız yok. Ortak noktada buluşabiliriz ama siyasi ayrılıklar illa ki olacaktır. Günümüzde korkutucu, ayırt edici, kutuplaştırıcı bir siyaset izlenmekte. Bunu biz en aza indirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Genel Başkanımızın da siyasete nezaket ve zarafet getireceğiz söylemlerini Konya’da da yaşatacağız. Bizim çatımızın altında herkese yer var” şeklinde konuştu
“TÜRK SİYASİ TARİHİ BÖYLE BİR KONGRE GÖRMEDİ”
Genel Başkan Fatih Erbakan’ın Konya’ya önem verdiğini belirten Çiftçi şunları söyledi; “Milli Görüş Harekâtının Konya’dan başlaması genel başkanımız için önemli bir husus. Bu bağlamda kendileri Konya’yı ayrı bir yerde tutuyor. Son kongrede teşkilatımızda gecikme oldu ve Genel Başkanımız kongreye Konya olmadan girmeyeceğiz ifadelerini kullandı. Nihayetinde hazırlıklar tamamlandı ve kongre sürecimiz başlamış oldu. Şu ana kadar Türk siyasi tarihinde böyle kalabalık kongre yapan siyasi parti olmadı.”
“TEMSİL ETTİĞİMİZ GÖRÜŞ 50 YILLIK”
Teşkilat çalışmaları kapsamına vatandaşla sıklıkla bir araya geldiklerini belirten Çiftçi, halkın partilerine ilgi gösterdiğini söyledi. Çiftçi, “Bizler sahaya inerek vatandaşla bir araya gelme gayreti içerisindeyiz. Gerek mahalle ziyaretleri gerek esnaf ziyaretleri ile kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Sahaya indiğimizde partimize ciddi bir teveccühün olduğunu görüyoruz. Yeni bir parti olabiliriz ama temsil ettiğimiz görüş 50 yıllık bir görüş” dedi.
Selçuklu’daki sorunların çözümü noktasında çalışmaların devam edeceği bilgisini de paylaşan Çiftçi bu bağlamda istişare halinde olduklarının da altını çizdi.  (Ayşegül Ertul)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.