Başarının mimarı İlhan Palut

Konyaspor’un başında 21 maçta 33 puan toplayan teknik patron İlhan Palut, oyuncuya değil sisteme dayalı bir futbol anlayışını hâkim kılarak mücadeleci ve pes etmeyen bir takım oluşturdu
Başarının mimarı İlhan Palut

Konyaspor’da İlhan Palut rüzgârı esmeye devam ediyor. Konyaspor ile 9 Şubat 2021’de resmi sözleşmeyi imzalayan ve ilk maçına 14 Şubat’ta 2-0 kazanılan Denizlispor maçına çıkan teknik direktör İlhan Palut oldukça başarılı bir performansa imza attı. Yeşil-beyazlı ekibin başında 21 lig müsabakasına çıkan genç çalıştırıcı bu maçlarda 8 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Konyaspor, Palut idaresindeki maçlarda 26 gol atarken kalesinde 22 gol gördü. Bu dönemde toplam 33 puanı hanesine yazdıran yeşil-beyazlılar, 1.57 puan ortalaması tutturdu.

 

TAKIM OYUNU YERLEŞTİ

Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde “oyuncuya değil sisteme dayalı oyun” anlayışıyla mücadele ediyor. Bireysellikten uzak, oyuncuyu değil oyunu ön plana çıkaran mücadele gücü yüksek bir takım oluşturan temsilcimiz ligin en fazla koşan takımları arasında yer alırken hücum oyuncuları bile sıklıkla savunmaya yardıma koşup takım olma ruhuyla hareket ediyor.

Başarının mimarı İlhan Palut

KARTAL PES ETMİYOR

Bununla birlikte müsabakada mücadeleyi bir an olsun bırakmayan Konyaspor geriye düştüğünde asla pes etmiyor. Bu sezon ligdeki üç sınavında da puan ya da puanları son dakikalarda alan Konyaspor, ilk yarısını geride tamamladığı maçta Başakşehir’i 2-1 mağlup ederken yine 1-0 geriye düştüğü maçta Adana  Demirspor deplasmanında 1 puanı söküp almayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.