Başkan Özgökçen'den BBN'e tesis açıklaması

Galatasaray maçı öncesi İttifak Holding Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, BBN SPOR'dan Setenay Cankat'a çok özel açıklamalarda bulundu.
Başkan Özgökçen'den BBN'e tesis açıklaması

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, BBN Spor’dan Setanay Cankat’a özel açıklamalarda bulundu. Pazar günü oynanacak Galatasaray – Konyaspor maçını değerlendiren Başkan Özgökçen, ligin namaglup iki takımından birisi biziz. Konyaspor’un şimdiye kadarki maçları gayet güzel geçti. Galatasaray maçında da güzel bir oyun oynayacağımıza ve 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum” dedi.

Setenay Cankat’ın geçtiğimiz günlerde Aykut Kocaman’ın Konyaspor’la görüştüğü haberine ilişkin sorusunu cevaplayan Başkan Özgökçen, “Galatasaray maçı öncesi bunun ortaya çıkarılması sebebiyle bu haberi çok iyi niyetli görmüyorum. Aykut Kocaman’ın Konyaspor’a çok iyi hizmetleri oldu. Hocamızın Konya’da ayrı bir yeri var ama İlhan Hocamızın da Konyaspor’da güzel başarıları var. İlhan Palut ile çalışmalarımız güzel bir şekilde devam ediyor. Şu anda gündemimizde Aykut hoca da olmak üzere herhangi bir isim yok. Şu an devam edem hocamızla takımımız başarılarına devam edecek’ dedi.  

Konyaspor’un hedefini de açıklayan Özgökçen, “İlk göreve geldiğimiz zaman Konyaspor’un mütevazi bir takım olacağını söyledik. Güzel hedeflerimiz var ancak hedeflerimizi üst sıralarda açıklarsanız bu açıklamalar farklı boyutlara gidebilir. Başarılarımız kademe kademe artacak ve Konyaspor iyi bir yere gelecektik” diye konuştu.

“100 MİLYON BORÇ ÖDEDİK”

Kulüpteki maddi sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özgökçen, “5 Haziran’da göreve başladık. Genel Kurul’da 240 milyon net borçtan bahsedildi. Bu borç faizleriyle birlikte biraz daha artıyor.  3-4 ay içinde 100 milyona yakın borç ödedik. Tüm Süper Lig kulüplerinin böyle bir borç sıkıntısı var. Konya, takımına sahip çıkıyor. İnşallah kısa süre içinde kalan borçların da üstesinden geleceğiz” dedi.

Başkan Özgökçen, Cumhuriyet gazetesinin iddialarına yanıt veren Özgökçen "Bu gizli saklı bir şey değil. Biz bunu her katıldığımız programda dile getirdik. Konyaspor’un hiçbir gayrimenkulünü satmak istemeyiz. Çeşitli yatırımlar yapıp, Konyaspor’a ne derecede katkı sağlarız onun çalışmalarını yapabiliriz. Gelinen aşamada geçmişten bu güne bir borç birikmesi olduğu için sonuç itibariyle borçların ortadan kaldırılması için bir gayrimenkul satımı yapılabilir. Konyaspor’un gayrimenkullerinden bir kısmının satışı yapıldı. Bu gelen paralarla Kulübün borçlarını ödüyoruz, sadece futbolculara olan borçları değil, kulübün genel borçlarını kapatıyoruz. Bu kısır döngüyü ortadan kaldırdığımız zaman çok daha güzel bir Konyaspor Kulübü ortaya çıkacak. Biz bunun çalışması içerisindeyiz” diye konuştu.

Başkan Özgökçen göreve geldiğinde her ay basınla buluşma sözü verdiğini de hatırlatarak, “Şimdiye kadar bu sözümüzü uyguladık. Konyaspor, Konya’nın bir kulübü. Bize bir görev verildi ve bunu en iyi şekilde yapacağız. Konyaspor’la ilgili bir gelişme olduğu zaman bunu taraftarlarla paylaşacağız. Çünkü yanlış bir iş yaptığımıza inanmıyoruz, böyle bir amacımız da yok. Gazetelerde çıkan bu haberi saklanacak bir tarafı yok. Daha önceden de bu konu kamuoyuna duyurulmuştu. Bu noktada şeffaflığımız da devam edecek. Bunu herkes bu şekilde bilsin” açıklamasında bulundu.

“KAYSERİSPOR MAÇINDA STADIN DOLMASINI BEKLİYORUZ”

Başkan Özgökçen, taraftarlarla ilgili düşüncesini de açıklayarak, “Pandemiden sonra Federasyonun aldığı kararlar doğrultusunda taraftarlar sahalara gelmeye başladı. Aşı çok önemli ve taraftarımızdan aşılarını olmalarını istiyoruz. Kayserispor maçında bilet fiyatlarımızda indirime gidiyoruz.  Taraftarımızı aşılarını olur stadı doldurursa Konyaspor’u sahasında kimse yenemez.

Bunun yanında bilet fiyatlarımız çok yüksek değil, fakat stadın da belirli bir gideri var. Taraftar gelse de gelmese de o gideri ödemek zorundayız. Biletleri bir gelir kapısı olarak görmüyoruz ama bunun kulübe bir katkısı olmalı diye düşünüyoruz. Kayserispor maçında da stadı doldurabilirsek başarı oranımız da artacağını düşünüyorum.” Dedi.

“TRANSFER İÇİN 5-6 İSİM BELİRLENDİ”

Başkan Özgökçen, hedeflerini de açıklayarak şu şekilde konuştu, “Belirli projelerimiz var. A takımımızın ve alt takımlarının aynı yerde antrenman yapabileceği yeni bir tesisin yapımına başladık. Burada bir kolej yapma isteğimiz var. Basketbol takımımız için antrenmanlarını yapabileceği kapalı bir spor salonu yapmayı hedefliyoruz. Bunların hepsi aynı tesis içinde olacak. Bunları yaparken de ekonomik boyutu bir düzlüğe çıkarmak lazım. Altyapıdan sporcu çıkmadığı zaman kulüplerin ayakta kalması biraz zor oluyor. İnşallah bu noktada bir çalışmamız olacak. Bunlar olduğu zaman Konyaspor’un geleceği garanti altına alınmış olacağına inanıyorum. Gazetede yazılan haberde altyapının nerede yetişeği de yer alıyordu. Zaten şu anda altyapıdaki sporcularımız diğer tesislerimizde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni tesisimiz yapıldığında orada çalışmalar devam edecek. Bu haberi yazan arkadaşları da oraya çağırıp bunların hepsini göstereceğiz.”

Ocak ayındaki transfer dönemiyle ilgili soruyu cevaplayan Özgökçen, “Göreve geldiğimiz zaman İlhan hoca eksikler listesini vermişti. Bu dönemde de Ocak ayına kadar olan sürede görülen eksikler  ortaya çıkacaktır. İlk yarıda takımın durum değerlendirmesi yapıldığı zaman bölgesel olarak bazı ihtiyaçlar doğacaktır. İsim noktasında şu anda Skuad ekiplerimiz çalışıyor. Transfer için 5-6 isim belirlendi ancak herhangi bir adım atılmadı.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.