Çok daha fazlasını yaparız

Yeşil-Beyazlıların başarılı çalıştırıcısı İlhan Palut umut dolu mesajlar verdi
Çok daha fazlasını yaparız

Konyaspor'da Teknik Direktör İlhan Palut transfer sürecini, görevi devraldıklarında takımın bulunduğu durumu ve neler yaptıklarını değerlendirdi

TEKLİF HEYECANLANDIRDI

GÖZTEPE’den ayrıldıktan uzun süre beklemediğini, bu süreçte ikisi Süper Lig’den olmak üzere 3 kulüpten teklif aldığını ve görüşmeler yaptığını, ancak bu görüşmelerde bir şekilde gerekli heyecanı duyamadığımı söyleyen Palut, “Diğer tekliflerde oluşmayan hırs, inanç, istek Konyaspor’un teklifiyle beraber oluştu. Ve çok kısa bir sürede zannediyorum 2 saat gibi bir zaman zarfında ayrıntıları konuşup Konyaspor ile sözleşme imzaladım” dedi. Genç teknik adam, İmza sürecinin hemen ardından karşılaştıkları tabloyu şu şekilde anlattı:

ÖZGÜVEN KAYBOLMUŞTU

“Geldiğimiz zaman gördüğüm ilk şey takımdaki büyük özgüven eksikliğiydi. Üst üste oynadığımız Beşiktaş kupa, Denizlispor ve Malatyaspor maçlarında özgüven eksikliğini üzerimizden attık. Süreci kazasız belasız atlattık ama biz geldiğimizde 90 dakika bittikten sonra istatistiklere baktığımız zaman ceza sahasında 7-8 defa topla buluşabilen bir Konyaspor takımı vardı. Bu da rakip ceza sahasında şutu ve golü bıraktım 14-15 dakikada bir topla buluşmamıza işaret ediyordu. Hücum noktasında takımı cesaretlendirme adına çalışmalar yaptık."

RİSK ALMAYI ÖĞRENDİK

Palut, son maçlara bakıldığında 20 civarında şut denemeleri olan, 30 üzeri ceza sahasına girişlerin yaşandığı maçların olduğuna dikkat çekti. Gelinen noktayı “Konyaspor gerektiği zaman hücumsal anlamda riskler alabilen takıma evrildi” cümleleriyle özetleyen Palut, “Burada ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bunu sonuçlandırma anlamında daha net ve efektif olabilirdik. Savunma anlamında çok üzüldüğüm Ç.Rizespor maçını bir kenara bırakırsak mücadeleden ve disiplininden memnunum” şeklinde konuştu.

ÇOK DAHA FAZLASI YAPILIR

Teknik direktör İlhan Palut, sezonun değerlendirmesini yaptığı açıklamada son olarak “Özetle; Ligi çok daha iyi bir noktada bitirebilirdik. Ancak 6 maçlık bir duraklama dönemi yaşadık. Bu süreci daha az hasarla atlatabilirdik ve sıralamadaki durumumuz biraz daha rahat olabilirdi. Son 4-5 maça kadar yaşadığımız stresi çok daha erken bitirebilirdik. O bölümü çıkardığımız zaman genel anlamda takımımdan memnunum. Ama hem İlhan Palut ve ekibi, hem de Konyaspor olarak çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahibiz. Bu konuda hiçbir tereddüdüm yok” şeklinde konuştu. *TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.