En iyi 10 numara Younes Belhanda

Konyaspor’un tecrübeli futbolcu Serdar Gürler, Younes Belhanda'yı Süper Lig'de Mesut Özil, Alex Teixeira ve Anastasios Bakasetas'ın önüne koydu
En iyi 10 numara Younes Belhanda

Serdar’dan çarpıcı açıklamalar

Konyasporlu Serdar Gürler, Younes Belhanda'nın 'özel bir yetenek' olduğunu düşünüyor. Galatasaray'da Mart ayında kadro dışı bırakılan ve sözleşmesi feshedilen Belhanda yeni sezona gözlerini Adana Demirspor'da açtı. 31 yaşındaki oyuncu 5 kez forma giydiği yeni kulübünde henüz skor üretemedi fakat Serdar Gürler, Belhanda'nın Türkiye'nin en iyisi olduğunu düşünüyor. Konyaspor kulübünün YouTube kanalına açıklamalarda bulunan Serdar Gürler, Türkiye’de ki 10 numaralar arasında Belhanda’nın zirvede olduğunu söyledi.. İşte Serdar Gürler’in röportajından satı başları..

En iyi 10 numara Younes Belhanda

En iyi 10 numara Belhanda

 

“Bir gün ben Belhanda ile oynamak isterim. Bence Türkiye'nin en iyi 10 numarası. Bütün maçları izlerim. Belhanda maçta 10 tane top kaybetsin öne oynayarak, 2 tane geçerse karşı karşıya pozisyon oluyor. Özel yetenek, zarif bilekler. Kendisine de söyledim Göztepe-Galatasaray maçında ona duyduğum saygıyı. Mesut abi yeni geldi. Dünya yıldızı. Onun için şu anda bir şey diyemem. 10 yıldır ben bu ligde oynuyorum. Gördüğüm en iyi 10 numara Belhanda."

 

2 maça çok üzüldüm

 

“Bu sezon unutamadığım maç yok. Ancak üzüldüğüm maçlar oldu. Trabzonspor maçında galibiyeti kaçırdık. Kasımpaşa maçında galibiyeti kaçırdık. Onlar üzdü. Ancak ne kadar iyi futbol oynadığımızı gösterdik 8 hafta boyunca. Avrupa ve Türk futbolu arasında çok fark var. Altyapı, tesisler, sadece altyapıya odaklanmış bir sistem var. Gençlerden nasıl para kazanılacağını düşünen etki var. Türkiye'de A takımda sana nasıl davranıyorsalar Avrupa'da sana 13 yaşından sonra bu ilgiyi gösteriyorlar. Bunu da başarıyla yapıyorlar. Fransa'da profesyonel olmadan maça çıkabiliyorsun. 17 yaşında Saint-Etienne'ye karşı oynadım. Bu maçı unutamıyorum. Çok gururlanmıştım. Sadece ben, Mevlüt Erdinç ve Umut Bozok vardı o dönem.”

 

Avrupa’da yanlış takıma gittim

 

“Hayalim La Liga'ydı. 18 yaşındayken röportajda söylemiştim. Hayalim İspanya'da oynamaktı ama doğru takıma gitmedim. Oynayınca mutlu olan biriyim. Türkiye'ye çok alıştım belki. Taktiksel durumlar farklıydı. Hoca son 15-20 dakikalarda oynadım genelde. 4 yıl sözleşmem vardı. Yatarak da paramı alabilirdim ama ben oynamayı istedim. Güzel bir tecrübeydi. Bir gün yeniden neden olmasın. Tüm Avrupa liglerini takip ediyorum. TFF ve Süper Lig maçlarının özetlerini dahi izliyorum. Futbolla yaşıyorum.”

 

Ligde favorim Trabzonspor

 

Süper Lig’de zorlu bir mücadelenin olduğunu belirten Serdar Gürler, şampiyonluk favorisini de açıkladı. Serdar Gürler, “Çok şükür namağlup devam ediyoruz. Trabzonspor da namağlup. Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında açık ara 1 numaralı favori olduğunu düşünüyorum” dedi. Serdar son olarak Messi mi Ronaldo mu sorusuna yanıt verdi: “Messi Allah'tan gelen bir yetenek. Ne kadar çalışırsanız çalışın onun seviyesine gelemezsiniz. Ronaldo'nun çalışma yeteneği var. Onun kadar çalışanı görülmedi. Adam robot gibi. Hayatını futbola adayan bir efsane. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.