Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin öne çıkan istatistikleri

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin öne çıkan istatistikleri
Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ve Beşiktaş karşı karşıya gelecek. İki takımın gol ortalamaları, yüksek skorlu bir derbi ihtimalini artırıyor

Süper Lig'e milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından 27. hafta Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine sahne olacak.

Hürriyet gazetesinin derlediği verilere göre bu sezon 24 karşılaşmada 61 gol atan Fenerbahçe, maç başına 2.54'lük ortalamayla ligdeki en yüksek gol ortalamasına sahip takım konumunda.

Sarı-lacivertlilerin bu sezon ligde gol atamadığı tek maç ise ligin ilk yarısında oynanan Beşiktaş derbisi oldu. Vodafona Park'ta oynanan derbi, 0-0 sonuçlanmıştı.

Beşiktaş ise 25 maçta 45 gol kaydederek 1.8'lik bir ortalama yakaladı.

Bu sezon Süper Lig'de ilk 45 dakikalar baz alındığında en skorer takım 27 golle Beşiktaş olurken Fenerbahçe ilk yarılarda 22 gol kaydetti.

İkinci 45 dakikalarda ise Fenerbahçe, 27 golle listenin ilk sırasında yer alırken Beşiktaş bu bölümde 14 gol üretti. Ek olarak siyah-beyazlılar bu bölümde en az skor üreten beşinci takımın konumunda yer alıyor.

İlk yarı ve normal sürenin uzatma dakikaları dikkate alındığında ise sarı-lacivertliler uzatmalarda en çok gol bulan takım. Fenerbahçe, uzatma bölümlerinde 12 gol bulurken Beşiktaş, 4 gol üretti.

İki takımın bu sezonki derbi karneleri ise birbirine yakın. Ligin ilk yarısında oynanan derbi golsüz eşitlikle sonuçlanırken Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray'a mağlup oldu. Beşiktaş ise Trabzonspor'la berabere kalırken Galatasaray'a kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.