Futbolcu seçmeleri yapıldı

Konya’nın sporcu ordusuna sahip olan en büyük amatör kulübü Selçuklu Belediyespor yaz spor okullarında aldıkları eğitimlerle geleceğin yıldız adayları arasına girmeyi başaran 100 öğrenciyi kulüp seçmelerine çıkardı
Futbolcu seçmeleri yapıldı

Konya’nın sporcu deposu Selçuklu Belediyespor, Konya ve ülke sporuna yeni yetenekler kazandırıyor. Selçuklu Belediyespor’un büyük katılımlarla gerçekleşen Yaz Spor Okullarında futbol branşında eğitim gören öğrenciler için düzenlediğimiz '2021 Yaz Spor Okulları Futbol Seçmeleri' amatör spor kulüplerin katılımıyla gerçekleşti.  9-15 yaş arasında yaklaşık 100 öğrenci en iyi performanslarını sergilemek için sahaya çıktı. Konya amatör futbolu için büyük bir kaynak olan seçmelerle birlikte çok sayıda futbolcu kulüplerle transfer masasına oturmaya başladı.

GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR

Spor okullarının çocukların erken yaşta sporla tanışmalarını sağlayarak,  fiziksel ve zihinsel gelişimlerine yardımcı olmayı, sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirten yetkililer, Spor okulları sayesinde çocukların sosyalleşmesi, iletişim becerilerini geliştirmesi ve kendine güven duygusu kazanmasının sağlandığına dikkat çektiler. Bununla birlikte yeni yeteneklerin de keşfedildiğine dikkat çeken antrenörler, yaz dönemi eğitimlerinin ardından birçok genç yeteneğin Konya futboluna kazandırıldığını ifade ettiler.

YAZ OKULLARI FABRİKA GİBİ

Yaz ve kış olmak üzere iki sezondan oluşan Spor Okulları eğitimleri, Selçuklu Belediyesine ait ulusal standartlara uygun 35 tesis ve 56 salonda gerçekleştiriliyor. 5 Temmuz da eğitimleri başlayan Yaz Spor Okulları 29 Ağustos’ta sona erecek. Pandemi dönemi nedeniyle sınırlı sayıda başvuruların kabul edildiği Yaz Spor Okullarında 13 branşta toplam 5 bin 714 sporcu eğitim gördü. Çocukların yaz tatilini spor ile değerlendirmeleri için önemli bir hizmet olan Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarında sporculara branşlarında profesyonel antrenörler eşliğinde, Yüzme, Basketbol, Futbol, Tekvando, Cimnastik, Tenis, Voleybol, Wushu, Karate, Kick Boks, Satranç, Okçuluk ve Masa Tenisi branşlarında eğitim verildi.

SPOR ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRILDI

Pandemi döneminin ardından Spor Okullarında öğrencilerle yeniden buluşmanın mutluluk verdiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Spor alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması büyük önem taşıyor. Selçuklu’da binlerce çocuğumuz spor okullarına kayıt oldu. Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarında eğitimlerimiz 5 Temmuz tarihinde başladı. Pazar günü kurslar tamamlanacak. Yaz spor okullarında 13 branşta 117 antrenörle, 5-15 yaş arasındaki çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Toplamda 5 bin 714 sporcumuz tesislerimizden hizmet aldı. Öğrencilerimizden kayıt ücreti olarak sadece 70 TL aldık. Spor malzemeleri ve kıyafetleri de belediyemiz tarafından ücretsiz olarak karşılandı. Spor okullarımıza katılan çocuklarımızı özellikle tebrik ediyorum. Bizlere güvenerek çocuklarını emanet ailelerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Onur Çelik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.