Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

Beşiktaş maçında attığı golün ardından Sergen Yalçın’a yaptığı hareketlerle yeniden dikkatleri üzerine çeken Mario Balotelli’nin kariyeri de birçok ilginç olayla dolu
Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

Transfer döneminde Adana Demirspor’a sözleşme imzalayan İtalya’nın hırçın futbolcusu, futbolun yaramaz çocuğu Balotelli Türkiye’deki ilk icraatını Beşiktaş ile oynanan maçta yaptı. Mario Balotelli, 3-3 sona eren Beşiktaş-Adana Demirspor maçında ikinci golü attıktan sonra Beşiktaş yedek kulübesine hareket yaptı. İki elinin işaret parmağıyla yapılan ve beynini gösteren işaretin nedeninin, SergenYalçın’ın yıllar önce Mario Balotelli için “Bu çocuğun beyni yok” yorumuna karşılık verdiği iddia edildi. Balotelli’nin futbol geçmişi de olaylarla dolu. 30 yaşındaki Mario Balotelli bugüne kadar birçok büyük kulüpte top koşturdu. Inter altyapısında yetiştikten sonra Manchester City'nin tarihi şampiyonluğunda pay sahibi oldu.

Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

Birçok olaya karıştı, bazı kulüpler ona 'İkinci şans' verdi. Büyüdüğü topraklar olan Brescia'da ve çok yakın ilişkileri bulunan Silvio Berlusconi'yle Adriano Galliani'nin takımı Monza'da da tutunamadıktan sonra Adana Demirspor'a transfer oldu. Futbolun 'yaramaz' çocuğunu, Manchester City'de birlikte çalıştığı arkadaşları anlattı.  2008-2011 yılları arasında Manchester City'nin CEO'luğunu yapan Garry Cook, kulübün Amerika Birleşik Devletleri pazarına açılması için ABD'de bir sezon öncesi kampı yapmasına karar vermişti. Los Angelex Galaxy'yle oynanan hazırlık maçında Mario Balotelli sahne aldı... David Silva'nın harika pasında topla ceza sahasında müsait durumda buluşan Balotelli, zor yolu tercih ederek golü atmak için önce kendi etrafında döndü sonra topa topuğuyla vurdu.

Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

Dönemin Manchester City Menajeri Roberto Mancini bu hareket karşısında çılgına döndü. MLS'in kurulucularından olan ve aynı zamanda LA Galaxy'nin sahibi Philip Anschutz'un yanında oturan Cook şaşırmış görünmüyordu. "Önce bana baktı ve doğru kelimeleri aradı" diyordu Cook. "Anschutz ardından 'Tam bir y**şak' dedi. Utanmıştım ama söyleyebildiğim tek şey, 'Mario bu. Bazen çılgınlaşabiliyor' oldu" Roberto ona bağırıyordu. Bu, bırakmak istediğimiz imajın tam tersiydi" Cook bu hikayeyi Athletic'e anlatırken gülüyordu çünkü Balotelli'nin Anschutz'un dediği gibi biri olmadığını düşünüyordu. Manchester City'de kimse düşünmüyordu. Ki Balotellii zaman zaman tam da öyle davransa da. Haşarılık yaptığında City biraz kulağını çekiyordu o kadar.

Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

Roberto Mancini, Mario Balotelli'ye 'Çılgın biri' olarak tanımlıyordu. Bu onun oyuncusuna verdiği değeri gösteriyordu. Pablo Zabaleta, İtalyan futbolcu için 'Beyni gitmiş' diyordu. Micah Richards, antrenmanlarda Balotelli'den en çok çeken oyunculardan olsa da onunla birlikte gülmeyi tercih ediyordu. "Bu çocuğu seviyordum" diyordu Richards. Manchcester City taraftarı da öyle! Ancak dünyanın en iyi kulüplerinden biri olmaya çabalayan kulüpte bu denli ücret alıyorsanız, profesyonel olarak sorumluluklarınızın da bilincinde olmanız gerekir. Balotelli bunu 'Bazen' unutuyordu. Robeto Mancini, gazetecilerle San Carlo Cicchetti'de yemek yerken Balotelli'yi Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'yla birlikte dünyanın en iyi üç futbolcusundan biri olarak gördüğünü söylemişti.

Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

Balotelli gelişimini sürdürebilse belki de olabilirdi. Ancak o İtalya'da ırkçılıkla karşılaşmış biriydi. Çizme'den ayrılarak Manchester'a gelme nedenlerinden biri de buydu. Ona inanan bir menajere sahipti. City de ona inanıyordu. Balotelli için gereken tüm şartlar vardı. Balotelli, koronavirüs salgınından önce Serie A'nın dibine demir atmış Brescia'da forma giyiyordu ancak daha sonrasında Serie B ekiplerinden Monza'ya transfer oldu. Roberto Mancini bugünlerde İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, Balotelli'den ümidini kesmiş duruyor. İngiltere futbolunun da yakından tecrübe ettiği gibi Mancini haklı olabilir.

Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

Jose Mourinho, İtalyan yıldızı 'yönetilemez' olarak tanımlamıştı. Inter'de onunla ilgili yaşadıklarından 200 sayfa yazabileceğini de belirterek. 2011'deki FA Cup finalinin ardından yaptığı röportaj, İngiltere'de gündeme oturmuştu. Golden sonra neden sevinmediğini 'Postacı, mektup ulaştırdıktan sonra seviniyor mu?' diyerek açıklayan İtalyan yıldız, maçın adamı seçilmesinden de etkilenmiş görünmüyordu. Canlı yayınlanan röportajda "Manchester City'de çıkardığın en iyi maç buydu diyebilir miyiz?" sorusu yöneltilen Balotelli, "Tüm sezonum b*k gibiydi" dedi. Ardından "Bunu söyleyebiliyor muydum?" diye ekleyerek... Manchester'da yaşayan gazeteciler için tam bir kraldı. Teyit edilmemiş ve başka kimsenin bilmediği şeyler yapabiliyordu.

Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

Örneğin Deansgate'ta otomobilini sürerken camını indirerek evsizlere 50 sterlinlik banknotlar dağıttı. Hakkında dönen rivayetlerin bazıları gerçek bazıları ise 'hayal ürünü' Maserati'sine yakıt alırken petrol istasyonundaki herkesin aracının deposunu doldurduğu gerçek değil mesela... Ya da bir kütüphaneye girerek kitaplarını geç teslim eden öğrencilerin ceza bedellerini ödediği de... Bu tür hikayelerin yaratılmasına aslında gerek yok çünkü Balotelli, biraz Balotelli'lik yaptığında yeterince malzeme var. Otomobil kazaları, park cezaları, kavgalar, 'Neden hep ben?' tişörtü, genç takım antrenmanını yukarıdan izlerken onlara dart okları atmak, sonrasında da bunu 'Sıkılmıştım' diyerek izah etmek... Ya da bir kumarhanede 25 bin sterlin kazanıp bunu taşıtması için birine bin sterlin verdiği hikaye de uydurma ama Trafford Centre'ı gezerken gördüğü 'Sihirbaz'ı evine davet ederek ondan birkaç numara öğrenmeye çalıştığı doğru.

Futbolun yaramaz çocuğu Balotelli

"Onu tarif edebilmenin en kolay yolu, 12 yaşında bir adam olduğuydu" diyor James Milner kitabında. "Ne yapmayı isterse onu deneyen biriydi. Kafasında inanılmaz bir yetenek seti vardı, harika fiziksel özellikleri vardı ama düşünme şekli hala çocuklar gibiydi. Büyümemişti. Soyunma odasında bir grup olarak konuşuyorsak karşımızda gürültü yaparak dikkati çekerdi. Aslında yaptığı çoğu şey de ilgi çekmek içindi. Kendini güvende hissetmediği bir yerde büyüyen biri olarak yetişkin olmaması da normal." Eski takım arkadaşı Zabaleta da ondan bahsederken "Tarihteki en iyi gollerinden birini atabilir beş dakika sonrasında da kırmızı kart görebilir. Emekli olduğumda bile Mario'yu asla unutmayacağım" diyor. *SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.