Haydi Kartal

Konyaspor 3’te 3 yaparak lig tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza atmak için bugün zorlu Adana Demirspor deplasmanında ter dökecek. Saat 21.45’te başlayacak maçı Alper Ulusoy yönetecek
Haydi Kartal

Süper Lig’de 3. hafta heyecanı yaşanırken temsilcimiz Konyaspor deplasmanda Adana Demirspor’a konuk olacak. Zorlu Sivas ve Başakşehir engellerini aşarak parlak bir başlangıca imza atan yeşil-beyazlı ekibimiz, Balotelli ve Belhanda gibi yıldızları alarak büyük sükse yapan rakibi karşısına 3’te 3 hedefiyle tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza atarak  başlamak hedefiyle çıkacak.

800. GOL HEYECANI

Süper Lig’deki 21. Sezonunu yaşayan Konyaspor bugüne kadar 678 müsabakada boy gösterirken bu maçlarda 209 galibiyet, 194 beraberlik ve 275 yenilgi aldı. Süper Lig kariyerinde 798 golü bulunan ve buna karşılık kalesinde 970 gol gören yeşil-beyazlı ekibimiz Adana deplasmanında 800. golün heyecanını da yaşayabilir. Bu maçta atılacak 2 gol temsilcimizin 8. kez dalya yapmasını sağlayacak.

7. RANDEVU

Adana Demirspor ile Süper Lig’de aynı sezonda 3 kez boy gösteren Konyaspor rakibi ile 7.kez karşı karşıya geliyor. 29 yıl sonra tekrar Süper Lig arenasında rakip olan iki ekip arasındaki geride kalan 6 maçın 3’ünü Konyaspor kazanırken 2 maçta ise Adana temsilcisi güldü. Taraflar arasındaki bir maç ise beraberlikle tamamlandı. Konyaspor, mavi-lacivertli ekip karşısında almış olduğu 2 yenilgiyi de deplasmanda yaşadı. Adana Demirspor'a konuk olduğu üç Süper Lig maçının sadece birini kazanan Konyaspor, o karşılaşmada lig tarihindeki en farklı deplasman galibiyetini almıştı (Nisan 1990'da 5-1).

UNUTULMAZ MAÇ

Konyaspor, tarihinin en farklı galibiyetini de yine Adana Demirspor karşısında aldı. 1991-1992 sezonunda kazanılan 8-0’lık Adana Demirspor galibiyeti Konyaspor’un tarihindeki en farklı ve en gollü galibiyet oldu. Konyaspor 6 Ekim 1991’de oynanan o tarihi maçı Suat Kaya (2), Salih Eken, İbrahim Nalbant, Cemal Menteşe, Nedim Demirbilek, Levent Devrim ve Ali Rıza Yılmaz’ın golleriyle kazanmıştı.

31 MAÇTIR KAZANAMIYORLAR

Adana Demirspor aynı zamanda ligde en uzun süreli galibiyet hasreti yaşayan takım konumunda. Süper Lig’de oynadığı son 31 karşılaşmayı kazanamayan Adana Demirspor (1994/95 & 2021/22), lig tarihinde en uzun galibiyet hasreti yaşayan ekip konumunda. Evindeki kazanamama serisi de 15 maça çıkan Mavi Şimşekler (4 beraberlik ve 11 yenilgi), bu alanda da ligde devam eden en uzun serinin sahibi.

AYBABA’YI SEVİNDİRMİYORUZ

Süper Lig’in en deneyimli teknik adamları arasında yer alan Samet Aybaba’nın Konyaspor’a karşı yüzü pek fazla gülmüyor. Aybaba, yeşil-beyazlı temsilcimize 27 kez rakip olurken bu maçlarda 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Ancak Konyaspor ile karşılaştığı son sekiz Süper Lig maçının sadece birini kazanan Samet Aybaba (2 beraberlik ve 5 yenilgi), tek galibiyetini Kasım 2017'de evinde aldı (Sivasspor 2-1 Konyaspor).

 

 

KONYASPOR

Ibrahim Sehic

 

Nejc Skubic

 

Ahmet Çalık

 

Abdülkerim Bardakçı

 

Guilherme

 

Soner Dikmen

 

Amir Hadziahmetovic

 

Paul-Jose Mpoku

 

Endri Çekiçi

 

Sokol Cikalleshi

 

Zymer Bytyqi

 

 

Saat: 21.45

 

Stat: Yeni Adana Stadyumu

 

Tv Yayını: beIN SPORTS HD 1

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.