Kartal kafadan kopardı

Yeşil-beyazlılar attığı 49 golün 15’ini kafayla buldu ve bu alanda zirveye oturdu
Kartal kafadan kopardı

Süper Lig’de geçtiğimiz sezon en çok kafa golü atan takım olan Konyaspor Avrupa’daki bir çok takımı da geride bıraktı

Konyaspor, geçtiğimiz sezon rakip filelerle buluşturduğu 15 kafa golüyle Süper Lig’de zirvede yer alırken, Inter, Juventus, Manchester City, Manchester United, Lille ve Ajax gibi Avrupa’nın önde gelen takımlarını da geride bıraktı. Konyaspor, Avrupa ligleri ve Süper Lig baz alındığında en fazla kafa golü bulan takımlar arasına ismini yazdırdı. Anadolu Kartalı, Süper Lig'de bu sezon kafa vuruşlarında dikkatleri üzerine çekti. Konyaspor, ligde 49 golün 15’ini kafa golüyle kaydetti.

 

Yeşil-Beyazlılar; Juventus (13), Manchester City (9), Manchester United (12), Lille (4) ve Ajax (14) gibi takımları gibi takımları geride bıraktı. Konyaspor, Süper Lig’de ise 4 büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’u geçerek ilk sırada yer aldı. Süper Lig’de kafa gollerinde Konyaspor’u 14’er golle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Gaziantep Futbol Kulübü takip ederken, Alanyaspor 13 golü kafa golü buldu.

 

Göztepe, Sivasspor ve Yeni Malatyaspor 12 gol kaydederken, küme düşen Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise 9 golü kafa ile attı. Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği, Fatih Karagümrük, Kayserispor ise 8’er golü kafa vuruşundan buldu. Süper Lig’de kafa ile en az gol atan takımlar ise Galatasaray, Denizlispor, Başakşehir, Ankaragücü, Kasımpaşa ve Trabzonspor takımları oldu. *TOLGA DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.