Konya'daki atlıspor meraklılarına yeni rota

Konya'daki atlıspor meraklılarına yeni rota
Geleneksel Türk sporlarının tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Kurşunlu Atlı Spor Kulübü resmi olarak faaliyetlerine başladı.

Son dönemlerde atlı sporların ve biniciliğin yeniden ilgi odağı haline gelmesiyle birlikte bölgenin spor aktivitelerine katkıda bulunmayı ve ata sporlarına olan ilgiyi artırmayı amaçlayan Kurşunlu Atlı Spor Kulübü bünyesinde Binicilik, Atlı Okçuluk, Safari ve Endurans gibi geleneksel Türk sporları yer alıyor. Kurşunlu Atlı Spor Kulübü, Ladik Mahallesi ve Ertuğrul Mahallesi gibi bölgenin diğer mahallelerini de temsil eden bir girişim olarak öne çıkıyor.

Geleneksel Türk sporlarını ve oyunlarını tarihin tozlu raflarından kurtarıp, günümüze kazandırmayı hedeflediklerini belirten Kurşunlu Atlı Spor Kulübü Başkanı Ramazan Çelik: "Atalarımız atı evcilleştirerek tarihe yön vermeyi başardılar. Bizler bu konuda atı dünyada en iyi kullanan millet olmalı ve bu kültürü yaşatmalıyız. Burada vatandaşlarımıza at binme konusunda destek olmak üzere geçmişte at ile yapılan faaliyetleri tekrar yaşatmak için herkese açık at binme alanımız (Manej), pansiyon hizmetleri ile ilgili imkanlar ve atlı safari turlarımız gibi halihazırda çeşitli çalışmalarımız mevcut. Biz istiyoruz ki bu faaliyetlerle birlikte daha çok kişiye ulaşalım ve ata sporlarımızı daha fazla kişiye ulaştıralım.” dedi.

whatsapp-image-2024-05-15-at-13-59-06.jpeg

Kurşunlu Atlı Spor Kulübü bünyesinde atlı sporların yanı sıra faaliyet gruplarını ve görev alanlarını genişleteceklerini belirten Başkan Çelik: “Gençlerimizin eğilimleri doğrultusunda futboldan, okçuluğa farklı spor dalları da gündemimizde yer alıyor. Ayrıca Sarayönü Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Sarayönü’nde organize edilecek olan kutlamalarda atlı birliklerimizle birlikte bir geçiş organize ediyoruz. Buradan da vatandaşlarımızı etkinliğe katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.