Konyaspor Basket son nefeste

Gaziantep karşısında ilk iki çeyrekte müthiş bir basketbol oynayan ve soyunma odasına 20 sayı farkla galip giden Konyaspor Basketbol, ikinci devrede ise tam tersi bir oyun sergiledi ve Rasheed’in son saniye basketiyle maçtan galip ayrılmayı başardı
Konyaspor Basket son nefeste

TÜRKİYE Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden AYOS Konyaspor Basketbol, dördüncü hafta maçında konuk ettiği Gaziantep Basketbol’u son saniye basketiyle 78-76 mağlup ederek, evinde 2’de 2 yaptı. Taraftarın az ilgi gösterdiği karşılaşmanın her iki yarısında da farklı bir hikaye yazıldı. Maça çok istekli ve hırslı başlayan Konyaspor Basketbol, deyim yerinde ise ilk yarıda ‘beyaz’, ikinci devrede ise ‘siyah’ bir oyun sergiledi. Maçın ilk iki çeyreğinde rakibine oyun kurma konusunda şans tanımayan ve hücumda çok etkili oynayan yeşil-beyazlı temsilcimiz, soyunda odasına 48-28’lik skorla gitti. Maçın üçüncü çeyreğinden itibaren ise Konyaspor frene basarken, Gaziantep ise bu çeyrekte bulduğu 30 sayıyla maça ortak oldu.

MAÇIN son periyodu nefesleri keserken, galibiyet iki takıma da gitti geldi. Skor olarak son ana kadar başa baş geçen dördüncü çeyreğin son hücumunu kullanan Konyaspor Basketbol, Rasheed’in kullandığı son saniye atışında sayı bulmayı başardı ve salondan 78-76 galip ayrıldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz bu sonuçla evindeki ikinci maçı da kazanırken, mücadele sonrasında Gaziantep cephesi ve taraftarlar arasında tatsız olaylar yaşandı. Olaylar güvenlik güçlerinin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı. Konyaspor, son maçlardaki savunması ile öne çıkan Gaziantep'in bu defa çok yumuşak başlaması ile hücumda ne istiyorsa onu yaptı ilk çeyreği 31-14 önde tamamladı.

İKİNCİ çeyrekte Gaziantep'in düşük enerjisine karşı Konyaspor agresif oynamayı sürdürdü, 6. dakikada fark 24 sayıya (45-21) yükseldi. İlk yarı yüzde 46 (6/13) ile üçlük atan Konyaspor'un 48-28 üstünlüğü ile son buldu. Gaziantep üçüncü çeyreğe 16-7'lik seriyle 4. dakikada farkı 11 sayıya (55-44) çekti. 7. dakikada uzun süre sonra fark tek hanelere (58-49) düştü, 33 saniye kala Dotson skoru 60-55'e getirdi. Dotson son saniye basketiyle üçüncü periyodun skorunu belirledi (61-58) ve maç yeniden başladı. Dördüncü çeyreğin ilk hücumunda Metin Türen 3/3 üçlükle skoru 61-61 eşitledi, aynı oyuncu bir sonraki hücumda takımını 64-61 öne geçirdi. Konyaspor, Jordan Morgan'la skoru 67-64'e getrdi. Gaziantep üç buçuk dakika kala skoru 72-71 lehine çevirdi. 59 saniye kala Konyaspor, Rasheed Sulaimon ile 76-72'lik avantaj yakaladı.

23 SANİYE kala Tyree McIntyre farkı 2 sayıya (76-74) düşürdü. Sayıdan sonra Konyaspor topu oyuna sokarken kaptırdı, Gaziantep faul yapmaya hazırlanırken Tyree McIntyre ile 20 saniye kala beraberliği sağladı: 76-76. Moladan sonra Konyaspor iyi hücum edemedi ancak Rasheed Sulaimon el üstünden son saniyede çok zor şutu baskete çevirdi ve Konyaspor bu çekişmeli maçı 78-76 kazandı. Konyaspor’da; Jordan Morgan 14 sayı, 7 ribaund, Rasheed Sulaimon 14 sayı, 10 ribaund, 5 asist, Alex Perez 11 sayı, 2 ribaund, 4 asist, Jarrell Eddie 17 sayı (4/7 üçlük), 4 ribaund, 2 asist ile oynadı. Konyaspor, 5. hafta maçında 29 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Türk Telekom ile karşılaşacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.