Konyaspor kaçamadı: 1-1

Yeşil-beyazlılar 28.hafta maçında konuk olduğu Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı
Konyaspor kaçamadı: 1-1

Konyaspor Süper Lig’in 28.haftasında son şampiyon Başakşehir’e konuk oldu. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan maçta iki takımda iyi mücadele örneği gösterdi. Maçın ilk yarısında galibiyet için daha istekli bir görüntü sergileyen Konyaspor ikinci yarıda ise oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul etti ve savunmada kaldı. Ligde son oynadığı 9 maçı kazanamayan ve tehlikeli bölgede yer alan Başakşehir, galibiyet hasretine son vermek için ikinci 45 dakikada çok baskılı oynayan taraftı. Ev sahibinin yüklendiği bölümlerde defansta dirençli bir futbol sergileyen ve hata yapmayan yeşil-beyazlılar kalesini rakip forvetlere kapattı. Maçın son bölümlerinde kontrataklarla Başakşehir kalesinde gol aramaya başlayan yeşil-beyazlılar 80’de bu amacına ulaştı. Zymer Bytyqi’nin ortasında Cikalleshi arka direkte yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşu kaleci Volkan’ı mağlup etti ve Konyaspor öne geçti. Golün ardından baskısını iyice arttıran ev sahibi takım 85.dakikada Aleksic’in ortasında Demba Ba’nın kafayla attığı golle dengeyi sağladı: 1-1. Maçın kalan bölümünde iki takımında çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve takımlar 1-1’likskorla sahadan 1’er puanla ayrıldı.. Yeni teknik direktörü İlhan Palut ile 4.maçına çıkan ekibimiz bu maçta da yenilmeyerek serisini 4 maça çıkardı. Konyaspor İlhan Palut idaresinde çıktığı 4 maçtan, 2 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.  
*
Maçın Önemli Dakikaları:
*11 Hakem Ali Palayık, Ahmet Çalık’ın Crivelli’ye müdahalesine penaltı kararı verdi. VAR tavsiyesiyle pozisyon izlemek Ali Palabıyık, penaltı kararını iptal etti.
*28 Sağ kanatta Daci’nin pasını alan Sekidika’nın ceza sahası çizgisi üzerinden çektiği sert yandan auta çıktı.
*30 Mahmut’un ceza alanı içinde pasını alan Aleksic’in şutunu kaleci Eray topu rahatlıkla kontrol etti.
*41 Daci’nin sol kanattan ortasını savunma uzaklaştırdı. Dönen topa Diomande’nin yay üzerinde sert şutu yine savunmadan döndü
*45+3 Guilherme’nin ortasında arka direkte Skubic kafayla vurdu. Kaleci Volkan topu kontrol etti.
*56 Enzo Crivelli sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı Eray başarılıydı. 
*71 Başakşehir’de sağ kanattan kullanılan korner atışında Ponck’un kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 
*80 Bytyqi’nin ortasında Cikalleshi arka direkte yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşu kaleci Volkan’ı mağlup etti: 0-1
*85 Golün ardından baskısını iyice arttıran Başakşehir Aleksic’in ortasında Demba Ba’nın kafayla attığı golle dengeyi sağladı: 1-1

 

Stat: Fatih Terim
Hakemler: Ali Palabıyık xx, Mehmet Cem Satman xx, Serkan Çimen xx
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan x, Ömer Ali x, Ponck x, Epureanu x, Hasan Ali Kaldırım x, Mehmet Topal xx, Mahmut Tekdemir x (Giuliano dk. 36 x), Deniz Türüç x (Demba Ba dk. 72 xx), Berkay Özcan x, Aleksic xx, Crivelli x (J.Fernandes dk. 86 ?)
Yedekler: Ahmet Said, Mert Günok, Cemali Sertel, Uğur Uçar, Ravil Tagir, Tolga Ciğerci, Ndayishimiye
Teknik Direktör: Aykut Kocaman
İH Konyaspor: Eray xx, Skubic xx, Ahmet Çalık xx, Abdülkerim Bardakçı xx, Guilherme Sitya xx, Marko Jevtovic xx, İsmael Diomande xx, Sekidika xx (Shengelia dk. 90 ?), Hadziahmetovic x (Deni Milosevic dk. 67 x), Daci xx (Zymer Bytygi dk. 63 x), Cikalleshi xx (Kravets dk. 90 ?)
Yedekler: Erten, Adil Demirbağ, Amar Rahmanovic, Miya, Oğuz Kağan, Musa Çağıran
Teknik Direktör: İlhan Palut
Goller: Cikalleshi (dk. 79) (Konyaspor), Demba Ba (dk. 85) (M.Başakşehir)
Sarı Kart: Guilherme (Konyaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.