Konyaspor’un gücü yetmedi: 0-3

Yeşil-beyazlılar şampiyonluk kovalayan rakibi karşısında sahayı 3-0 mağlup terk etti
Konyaspor’un gücü yetmedi: 0-3

Süper Lig’in 29.haftasında Fenerbahçe ile karşılaşan Konyaspor sahadan 3-0 mağlup ayrıldı ve ligde 4 maç sonra yenilgiyle tanıştı. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren rakibi karşısında maça çok etkisiz başlayan ve oyunu tamamen kendi yarı alanında geçiren Konyaspor, 29.dakikada Szalai ve 32.dakikada Samuel’in gollerine engel olamadı. Fenerbahçe’nin golleri gelinceye kadar ileride hiçbir etkinliği olmayan Konyaspor için maç bundan sonra başladı. 2-0’ın hemen ardından tüm hatlarıyla yüklenmeye başlayan yeşil-beyazlılar ilk tehlikeli akınını 34’te buldu. Sekidika'nın altıpas içinden kafa vuruşunda, şanslı olan taraf kaleci Altay’dı. Bu pozisyonun ardından 40’da Cikalleshi ile net bir fırsattan daha yararlanamayan ekibimiz soyunma odasına 2-0 mağlup giren taraf oldu. Maçın ikinci yarısında da oyun kotrolü Konyaspor’daydı. 57’de Sekidika, 62’de Amir ve 69’da Shengelia ile değerlendirelemeyen fırsatların ardından 73’de Jevtovic ile bulunan gol ofsayt gerekçesiyle geçerli olamadı. Yine de oyundan kopmayan ve baskısını sürdüren ekibimiz 77’de bir kez daha gole yaklaştı. Jevtovic’in ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Altay son anda kornere çelerken Konyaspor için dakikalar yavaş yavaş tükenmeye başladı. Konyaspor oyunun kalan bölümünde baskısını sürdürse de skoru Fenerbahçeli Serdar Aziz’in 90.dakikada attığı gol belirledi: 0-3. 

Maçın Önemli Dakikaları

*3 Sol çaprazında topla buluşan Mert Hakan şutunu çekti. Sehic’ten dönen topu Valencia üstten dışarıya yolladı.
*29 Mert Hakan ceza sahasına ortaladı. Gökhan’ın indirdiği topu boş durumda olan Szalai ağlara yolladı: 0-1
*32 Pelkas’ın pasıyla ceza alanına giren Samuel kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı: 0-2
*34 Shengelia'nın ortasında iyi yükselen Sekidika'nın altıpas içinden kafa vuruşunda, top Altay’ın ayaklarından döndü. 
*42 Ceza sahası önünde sol çaprazda topla buluşan Pelkas’ın şutu üstten auta gitti.
*57 Ceza alanı içinde seken topu önünde bulan Sekidika, vuruşunda Altay gole izin vermedi.
*58 Milosevic'in kullandığı serbest vuruşta Adil ceza alanı içinden yaptığı kafa vuruşu auta çıktı.
*69 Sağ kanatta topla buluşan Shengelia ceza alanı içine girdikten sonra topu soluna çekip uzak köşeyi sert vurdu top az farkla auta çıktı. 
*73 Konyaspor, Marko Jevtovic ile golü buluyor ancak öncesinde Sokol Cikalleshi için ofsayt bayrağı havaya kalktı.
*90 Ferdi Kadıoğlu'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Sehic büyük hata yaparak topu elinden kaçırdı. Serdar Aziz, altıpas içinde boş kaleye topu ağlara göndermeyi başardı: 0-3.

 

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye

Hakemler: Fırat Aydınus, Süleyman Özay, Esat Sancaktar 

İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakcı, Adil Demirbağ, Diomande (Dk. 36 Hadziahmetovic), Jevtovic, Shengelia, Milosevic (Dk. 82 Kravets), Sekidika (Dk. 70 Bytyqi), Cikalleshi

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Szalai, Novak, Sosa (Dk. 59 Luiz Gustavo), Mert Hakan Yandaş (Dk. 71 Ozan Tufan), Osayi-Samuel (Dk. 70 Ferdi Kadıoğlu), Pelkas (Dk. 82 Samatta), Valencia, Thiam (Dk. 59 İrfan Can Kahveci)

Goller: Dk. 29 Szalai, Dk. 32 Osayi-Samuel, Dk. 90 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 22 Diomande, Dk. 25 Adil Demirbağ (İttifak Holding Konyaspor), Dk. 57 Valencia, Dk. 84 Samatta (Fenerbahçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.