KUPADA HEYECAN DORUKTA

KUPADA HEYECAN DORUKTA
Dünya Kupasında 11.gün maçlarıyla heyecan devam edecek. C ve D Grupları’nda son 16’ya kalan takımlar kesinleşecek. İşte günün maçları

TUNUS-FRANSA

2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükselmeyi garantileyen Fransa, D Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Tunus ile karşı karşıya gelecek. Education City Stadı'nda oynanacak müsabaka, saat 18.00'de başlayacak. Mücadeleyi Yeni Zelandalı hakem Matthew Conger yönetecek. Son şampiyon Fransa, grupta oynadığı ilk 2 maçta Avustralya'ya 4-1, Danimarka'ya da 2-1 üstünlük kurdu. Danimarka ile 0-0 berabere kalan Tunus, Avustralya'ya ise 1-0 mağlup oldu. Fransa'nın 6 puanla zirvede yer aldığı D Grubu'nda Avustralya 3 puanla ikinci sırada bulunuyor. Sırasıyla üçüncü ve dördüncü basamaklarda bulunan Danimarka ile Tunus ise hanelerine birer puan yazdırabildi.

AVUSTRALYA-DANİMARKA

Avustralya ile Danimarka, D Grubu'ndaki üçüncü maçlarında birbirlerine rakip olacak. Al Janoub Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 18.00'de başlayacak. Müsabakada Cezayirli hakem Mustapha Ghorbal düdük çalacak. Gruptaki ilk maçında Fransa'ya 4-1 mağlup olan Avustralya, ikinci randevusunda Tunus'u 1-0 yenmeyi başardı. Turnuvadaki ilk rakibi Tunus ile golsüz berabere kalan Danimarka, ikinci müsabakasında ise Fransa'ya 2-1 mağlup oldu. Son dünya şampiyonu Fransa'nın 6 puanla zirvede yer aldığı D Grubu'nda Avustralya 3 puanla ikinci sırada bulunuyor. Sırasıyla üçüncü ve dördüncü basamaklarda bulunan Danimarka ile Tunus ise hanelerine birer puan yazdırabildi. Avustralya, sahadan galip ayrıldığı takdirde adını son 16 turuna yazdıracak. Gruptaki diğer maç Fransa ile Tunus arasında oynanacak. Bu karşılaşmalarda alınacak sonuçlara göre Fransa'nın ardından son 16 turuna yükselen ikinci takım belli olacak.

POLONYA-ARJANTİN

C grubu son maçında Polonya ile Arjantin karşı karşıya gelecek. Polonya turnuvaya Meksika beraberliği ile başladı. Ardından Suudi Arabistan ile karşılaşan Avrupa temsilcisi, sahadan 2-0 galip ayrıldı. 4 puana sahip Polonya'nın gruptan çıkmasına beraberlik yetecek. Kazanması halinde ise grubu lider tamamlayacak. Polonya maçı kaybederse gözler Suudi Arabistan- Meksika maçına çevrilecek. Arjantin şampiyonaya sürpriz bir yenilgi ile başladı. Suudi Arabistan'a kaybeden tangocular, ardından Meksika'yı 2-0 mağlup etti. 3 puan toplayan Arjantin son maç öncesi grupta ikinci sırada yer alıyor. Tangocular kazanırsa gruptan çıkabilecek. Arjantin kaybetmesi durumunda turnuvaya erken veda edecek. Beraberlikte ise Messi ve arkadaşlarının kaderini Suudi Arabistan-Meksika maçı belirleyecek. Stadyum 974'te oynanacak müsabakada Hollandalı Danny Makkelie düdük çalacak. Saat 22'de başlayacak maç TRT 1 ve TRT 4K'dan naklen yayınlanacak.

S.ARABİSTAN-MEKSİKA

C grubunda günün bir diğer maçında ise Suudi Arabistan-Meksika kozlarını paylaşacak. Grupta ilk maçında Arjantin’i 2-1 mağlup ederek büyük bir sürprize imza atan Suudi Arabistan, ikinci maçında ise Polonya’ya yenilerek 3 panda kalmıştı. Meksika ise oynadığı 2 maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı. Meksika ilk maçta Polonya ile golsüz berabere kalırken, ikinci maçında ise Arjantin’e 2-0 yenilerek gruptan çıkma şansını zora soktu. Lusail Stadyumunda oynanacak ve 22’de başlayacak maç TRT-Spor’dan naklen yayınlanacak. Zorlu maçı İngiliz hakemler; Michael Oliver, Stuart Burt ve Simon Bennett yönetecek.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.