LİONEL MESSİ REKORLARI

LİONEL MESSİ REKORLARI
2022 Dünya Kupası'nda ilk finalist Arjantin oldu. Tarihinde 3. kez şampiyonluğu hedefleyen Tangocuları 1 gol ve 1 asistle oynayan Lionel Messi zirveye taşıyor

2022 Katar Dünya Kupasında Arjantin kupanın ucundan tuttu. Arjantin'de mücadeleye ilk 11 başlayan Lionel Messi, kariyerinde bir kilometretaşını daha geride bıraktı. Messi, Lothar Matthaus'un Dünya Kupası'nda en fazla forma giyen (25 maç) oyuncu rekoruna ortak oldu. Messi’nin 1 gol 1 asistle oynadığı maçı Arjantin 3-0 kazandı. 35 yaşındaki yıldız attığı golle tarihe geçti. 34. dakikada fileleri havalandıran Lionel Messi, Gabriel Batistuta'yı geride bırakarak ve 11 golle Dünya Kupası'nda en fazla gol atan Arjantinli futbolcu unvanını elde etti.

Arjantin, 18 Aralık Pazar günü şampiyonluk mücadelesi verecek. Dünya Kupası'nda son şampiyonluğunu 1986'da elde eden Arjantin, yarı final aşamasında oynadığı 6 maçı da kazanmayı başardı. Tangocular turnuvada son 4 takım arasında yer aldığı 1930, 1978, 1986, 1990, 2014 ve 2022'de rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi. Arjantin, 1978 ile 1986'da şampiyonluğa ulaşmış 1930, 1990 ve 2014'te ise ikincilikle yetinmişti. Dünya Kupası'na C Grubu'nda yer alan Arjantin, Suudi Arabistan karşısındaki 2-1'lik şok yenilgiyle turnuvaya başladı. İkinci maçında Meksika'yı, üçüncü maçında da Polonya'yı mağlup eden Tangocular, 6 puanla lider olarak son 16 biletini aldı.

Arjantin, son 16 turunda da Avustralya'yı 2-1 mağlup etti. Tangocular, çeyrek finalde ise Hollanda'yı normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 sona eren maçta penaltılarla eleyerek Hırvatistan'ın yarı finaldeki rakibi oldu. Dev maçta rakibini adeta sahadan silen Lionel Messi ve arkadaşları adını finale yazdırdı. Ev sahipliği yaptığı 1978 ile Meksika 1986'da şampiyon olan Arjantin'in Dünya Kupası geçmişi şöyle: 1930-Final. 1934-Birinci tur. 1958-Grup aşaması. 1962-Grup aşaması. 1966-Çeyrek final. 1974-İkinci tur. 1978-Şampiyon. 1982-İkinci tur. 1986-Şampiyon. 1990-Final. 1994-İkinci tur. 1998-Çeyrek final. 2002-Grup aşaması. 2006-Çeyrek final. 2010-Çeyrek final. 2014-Final. 2018-İkinci tur.

Arjantin, Dünya Kupası şampiyonluğuna artık bir adım uzaklıkta. Yarı finalde Hırvatistan'ı deviren Tangocular'da Lionel Messi karşılaşma sonrası sevincini paylaştı. Lionel Messi; "Şu an aklımdan o kadar şey geçiyor ki, o kadar farklı duygular içindeyim ki... Bizi destekleyen bütün taraftarlar ve ailemiz bu başarının sahibi aslında. Tek istediğimiz şey buydu. Arjantin şu an dünyanın en iyi takımından birisi artık. Buraya gelene kadar bu yolculuğun tadını çıkarmaya çalıştık. Bizim için zor bir yarıştı. Buraya gelirken birçok insan bize güvendi. Çok çılgınca bir şey başardık. Bir Dünya Kupası finali daha oynayacak olmamız bizim için inanılmaz bir duygu. Şu an en çok ailemi düşünüyorum. Hayattaki en önemli şey aile. Her zaman yanımdaydılar" dedi.

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni takımının Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek Dünya Kupası finaline çıktığı 90 dakikanın ardından Lionel Messi'nin futbol tarihinin en iyi futbolcusu olduğunu söyledi. Maç boyunca yaptıklarıyla izleyenleri büyüleyen efsane oyuncunun kupayı hak ettiğini vurgulayan Scaloni, Messi'nin üst düzey performansını övdü. Scaloni şunları söyledi: "Bazen bunu sadece Arjantinliler düşünüyor gibi görünebilir ama Messi'nin tarihin en iyisi olduğundan kesinlikle şüphem yok. Sahada olduğu her an takım arkadaşları için büyük bir motivasyon kaynağı. Messi hakkında söylenecek hiçbir şey kalmadı. Onun gibi bir futbolcuya sahip olmak benim gibi teknik direktörler ve Arjantin için bir ayrıcalık. Finale yükselmenin hissettirdiği duyguları tarif etmek zor. Bir Arjantinli olarak hep bunu hayal etmiştim. Duygusal bir an yaşadık. Halkımızın bizi desteklediğini biliyoruz ve onların desteğiyle tarih yazıyoruz." Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda şu ana dek altı maça çıkan Messi, bu maçlara beş gol ve üç asist sığdırdı. Futbol tarihinin en çok Dünya Kupası maçı oynama rekorunu da egale eden Messi, finalde forma giymesi halinde bu rekorun tek sahibi olacak. Messi final oynadığı bir diğer Dünya Kupası olan 2014'ü yedi maçta dört gol ve bir asistle tamamlamıştı. *SPOR SERVİSİ

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.