Potada çöküş sürüyor

Ligde kötü bir süreçten geçen Konyaspor Basket, 15. hafta maçında bugün evinde oynadığı Finalspor maçını da kaybederek kötü seriyi 5 maça çıkardı
Potada çöküş sürüyor

Ligde son 4 maçını kaybeden Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol, kötü gidişatına bir türlü ‘dur’ diyemiyor. Mücadele verdiği Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde üst üste aldığı yenilglerin ardından şampiyonluk yarışından kopan yeşil-beyazlı ekip, sahasında Finalspor ile ynadığı maçı da bitime 6 saniye kala yediği üçlükle 66-65 yenild. Konyaspor'un mağlubiyet serisi bu sonuçla 5 maça çıktı.

İlk çeyrekte iki takım da savunmaya daha fazla odaklandı, 6. dakika 11-11 beraberlikle geçildi, ikinci çeyreğe Konyaspor 17-16 önde başladı. Finalspor iyi savunma yapsa da top kayıpları nedeniyle rakibini yakalayamadı ve ikinci çeyreğin 5. dakikası 26-20 Konyaspor üstünlüğü ile geçildi. Dusan Cantekin içeriden, Isiah Jubree Umipig dışarıdan attı ve Konyaspor ikinci çeyrek boyunca kontrolü elinde tuttu. İlk yarıyı 36-32 Konyaspor önde bitirdi.

İkinci çeyrekte sayılar karşılıklı geldi ve momentumda değişme olmadı. Finalspor bir kez 1 sayı öne geçse de, Konyaspor son periyoda 51-47 ile başladı. Bitime üçbuçuk dakika kala Finalspor 59-59 beraberliği yakaladı, Konyaspor Dusan Cantekin'in sayılarıyla son birbuçuk dakikaya 65-61 önde girdi. Skor 65-63 Konyaspor lehine iken Gurur Baybora'nın üçlük denemesinde Dusan Cantekin'den seken top 3 Konyasporluların ellerinde, ribaunda girmeyen dışardaki Finalsporlular'a geldi, Onur Sonsırma'nın pasını asiste dönüştüren Terrell Glenn Allen 6 saniye kala Finalspor'u 66-65 öne geçirdi. Son Konyaspor hücumunda Umipig'in dengesiz şutu isabetsiz oldu.

Konyaspor’da; Dusan Cantekin 30 sayı, 9 ribaund, Isiah Umipig 18 sayı, 4 asist ile oynarken, Finalspor’da; Chris Harris 10 sayı, 11 ribaund, Terrel Allen 17 sayı (2/3 üçlük), 3 ribaund, 6 asist, Murat Erensoy 10 sayı, 6 ribaund ile oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.