Potada uzatmada yıkıldık

Potada uzatmada yıkıldık
Türkiye Sigorta BSL 5. haftasında Ayos Konyaspor deplasmanda Türk Telekom'a uzatmaya giden karşılaşmada 99-93 mağlup oldu

Karşılaşmaya Jarell Edie ile harika başlayan Konyaspor skoru 11-5 getirdi. Tony Taylor'ın 6-0 serisiyle cevap veren Telekom, farkı tek topa çekti. Devamında hücum ritmini oturtmaya başlayan Telekom arka arkaya bulduğu sayılarla öne geçti ve Konyaspor'a molayı aldırdı (23-18). İlk çeyrek 26-20 Türk Telekom üstünlüğüyle geçildi.
İkinci çeyrekte de hücumdaki etkili oyununu sürdüren Telekom 15-5 seriyle farklı üstünlüğünü sürdürdü. Son bölümde Jordan Morgan'ın basket-fauluyla Konya uzun zaman sonra farkı tek haneye çekmesini bildi (46-39). Telekom mola dönüşünde topu iyi savunma yapan rakibine kaptırdı ve Konyaspor bir kritik sayıya daha imza attı. İkinci çeyrek 46-45 Türk Telekom'un 1 sayılık üstünlüğüyle tamamlandı.
Türk Telekom'da Tony Taylor 14 sayıyla, Konyaspor da ise Rasheed Sulaimon 11 sayı ve Roko Badzim 12 sayıyla devreyi çift hanede kapattılar. Ribaundlar da ise Telekom 20-11 ile rakibine üstün kapattı.
Jordan Morgan ve Roko Badzim ile üçüncü çeyrekte de etkili olan Konyaspor skoru 57-53 taşıdı. Rakibinin düşük savunması karşısında potaya gitmekten kaçmayan Telekom üstünlük mücadelesini sürdürdü. Telekom üst üste sayılarla öne geçerek çeyreği 66-65 önde bitirdi.
Son çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Bu dakikalarda savunmayı iki ekip yukarı çekse de uzak mesafeden isabet bulmaya devam ettiler. Üstünlüğün el değiştirmeye devam ederken son 2 dakikaya 80-79 Konyaspor üstünlüğüyle girildi. Normal sürede 82-82 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada uzatmaya gidildi.
Uzatmada hücumda rakibi karşısında daha etkili oynayan Telekom üstünlüğü eline aldı ve karşılaşmanın 99-93 galibi oldu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.