Spor yazarları dev derbiyi yorumladı

Spor yazarları dev derbiyi yorumladı
Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de net skorla devirirken spor yazarları derbiyi değerlendirdi

Buruk'un zaferi - Serkan Akcan | "Ne var ki, Buruk’un tek bir Icardi hamlesi Jesus’un tüm planını tuzla buz etti. 3'lüyle devam mı edecek! Sezon başlangıcına bakarak Jesus’un derbi galibiyeti göremeden ilk yarıyı tamamladığını görmek şaşırtıcı gelebilir. Ama bunu tamamen Portekizli hocanın tercihleri belirledi. Ligde 4’lü savunmayla ritim yakaladığı maçların ardından Beşiktaş, Trabzon ve Galatasaray’a karşı 3’lüyle çıkmanın işe yaramadığını anlaması için Jesus’un daha kaç tane derbi feda etmesi gerekecek acaba?" (Fanatik)

Galatasaray dersini çalışmış - Banu Yelkovan | "İcardi ve Torreira’dan yoksun kadrosuyla, hızlı adamlarıyla, kanatları iyi kullanarak ve defanstan hızlı çıkarak sonuç almayı hedeflediği bir taktikle sahaya çıktı Galatasaray. Maçın ilk anlarındaki bocalamayı hızlı atlattı, santrforsuz ilk onbirini, birkaç pasla çok hızlı çıkılan kontrataklarla doğru kullandı. Fenerbahçe, dönen toplarla aynı hızda Galatasaray kalesine inse de yakaladığı pozisyonlarda gününde Muslera’yı aşamadı. İlk yarıda topun hakimiyeti Fenerbahçe’de, oyunun hakimiyeti Galatasaray’daydı." (Hürriyet)

Şah mat hamlesi Icardi - Bülent Timurlenk | "İkinci yarıda Fenerbahçe dörtlü defansa döndüğünde sahadaki eksik liderliğe Lincoln soyunacaktı kağıt üzerinde ama cebinde sarı kartı olan 3 oyuncusuyla Galatasaray buna da izin vermedi. Buruk'un Berkan-Barış tercihi "doğru" diye bağırırken şah-mat hamlesi İcardi'nin sahaya sürülmesiyle geldi. Önce Kerem'e yaptığı asist ve bir de usta işi son bitirişle gelen 3 fark... Fenerbahçe mental olarak rakibinin hep gerisindeydi. G.Saray'ın sol bekteki açık yarasını deşemediler ve Ferdi de Boey'e yenik düştü. Nelsson ve Abdülkerim kusursuz oynarken Muslera bu yaşta da ligin en iyisi olduğunu gösterdi." (Sabah)

Jesus’un adı, Buruk’un aklı - Şansal Büyüka | "Bu maçın “Aması... Fakatı... Ancakı” yok... Tartışma götürmeyecek bir maç ve Galatasaray adına çok hak edilmiş bir galibiyet... Galatasaray’ın son yıllarda Kadıköy’de kazandığı derbiler de dahil, bu kadar güvenli, bu kadar iyi, bu kadar baskın ve rakibi bu kadar sahadan silen bir maçını görmemiştim...Futbolun gerçeğini konuşalım... Okan Buruk; Jorge Jesus’a... Galatasaray takımı da Fenerbahçe’ye futbol dersi verdi..." (Milliyet)

Pozitif futbol - Tunç Kayacı | "İcardi oyuna girer girmez Kerem’e asistini klas bir pasla yaparak farkı takımı adına 2’ye çıkarttı. İrfan anlamsız şiddetli şarjı takımını 10’kişi kalmasına neden oldu. Böyle bir derbide skoru değiştirecek bir isim olarak böyle bir sorumsuzluk yapması kabul edilebilir bir şey değil. Gecenin özeti Kadıköy’e lider gelen Galatasaray pozitif futboluyla hak ettiği 3 puanla Florya’ya döndü. Bir tebrikte Okan Buruk’a taktik olarak takımını çok iyi hazırlamış ve bunu da uygulatmada kusursuz bir yönetim gösterdi..." (Fanatik)

Bu zafer Okan Buruk'un - Güntekin Onay | "Derbide son derece sakin, sahada ne yaptığını bilen Fenerbahçe’nin zaaflarından faydalanan Galatasaray, haklı bir galibiyet elde etti. Derbi karnesi zayıf olan Jorge Jesus ise dün bir iç saha derbisini kötü oynayarak kaybederken Okan Buruk, Beşiktaş’tan sonra Fenerbahçe’yi de mağlup ederek taktiksel olarak tartışılmayacak bir başarı daha elde etti. Fenerbahçe’de ayakta kalan tek isim Ferdi olurken Galatasaray’da başta Barış Alper olmak üzere Nelson, Abdülkerim ve Berkan çok iyi performans gösterdiler. Kerem de çok çalıştı. Üzerinde çalışılmış bir planı cesur bir 11 ile sahaya yansıtan Okan Buruk dünkü Kadıköy zaferinin mimarı oldu." (Hürriyet)

Doğru plan net skor - Cem Dizdar | "Futbol her ne kadar ‘alan/zaman oyunu’ olarak bilinirse de ‘plan’ olmadan herhangi bir şeyin gerçekleşmesi ancak tesadüflerle mümkündür. İlk yarı gösterdi ki, bilindik santrfor düzeninden uzak oynayan Galatasaray, planladığı çoğu şeyi yapmadan devreyi önde kapadı. Bir gol attı, iki üç gol daha atabilirdi de. Özellikle başta Berkan olmak üzere orta alan kapatıcılarının yüksek etkisine Barış Alper de katılınca daha iyi işleyecek doğru plan, ‘yarı doğru’ işledi! Fenerbahçe ise genel olarak dağınık, bilinçsiz dahası çaresiz görüntüdeydi. Atak yapmadı değil ama hücumlar daha öncekiler gibi organize olmaktan çok bireysel girişimler olarak parladı ve söndü." (Fanatik)

Okan Buruk’un içinden Heynckes çıktı - Uğur Meleke | "Okan Hoca ne yaptığının farkındaydı, amacı topla daha fazla oynamak değil, daha verimli ve hızlı hücum etmekti. 2013’te Heynckes yönetimindeki Bayern’de Robben-Ribery, Barcelona karşısında ne yaptılarsa, Barış-Kerem-Rashica da onu yaptılar. Özellikle ilk 45’te yavaş Gustavo’nun üzerine oynayarak çektiler fişi. Buruk’un taktiksel olarak mat ettiği Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus’sa dün sanki gömleğinin içinde Vitor Pereira’yı saklıyor gibiydi!" (Hürriyet)

Daha da farklı olabilirdi - Erman Özgür | "Galatasaray Jesus’un 3’lü savunma ve orta sahada Crespo-Arao ikilisine bindirdiği ekstra yükü çok iyi kullanarak neredeyse kazandığı her dönen topta Fenerbahçe’yi geri koşturmayı başardı. Barış Alper’in santrforda etkili olduğu, Galatasaray orta sahasının kazandığı topları dikine oynarken Kerem ve Rashica’nın çabukluğunu iyi kullandığı ilk yarı, Fenerbahçe rakibine oyun olarak tepki veremedi. Kalabalık savunmaya az kişi ile hücum eden Fenerbahçe, savunmada ise büyük boşluklar ve pozisyonlar verdi. Oliviera’nın kornerden attığı gol ile Galatasaray oynadığı iyi oyunun karşılığını alırken, oyuna bakınca Fenerbahçe için ilk yarıdaki skor iyi bile denebilirdi." (Fanatik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.