Transferde senaryo hep aynı

Yeşil-beyazlılarda farklı yönetimler olsa da yaz transfer dönemleri hep sıkıntılı geçiyor
Transferde senaryo hep aynı

Konyaspor sezon öncesi dönemde, yaptığı transferlerin büyük bir kısmını kampa yetiştiremiyor. İdeal kadro geç oluşunca da ilk haftadaki kayıplar artıyor. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren İttifak Holding Konyaspor’da transferde sessizlik sürerken özellikle hücum bölgesine yapılacak takviyelerde somut bir adım atılamadı. Bu durum ise endişeleri de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz sezonlarda da özellikle ilk 11’e yapılan transferlerin kampa yetiştirilememesi, ilk haftalardaki puan kayıplarının da artmasına neden olmuştu. Konyaspor Süper Lig’de son 2 sezonda, ligin ilk haftalarında beklenilenin üstünde kayıplar yaşıyor.

 

2019-20 sezonunda ilk 6 haftada 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1’de mağlubiyet alan ve bu dönemde 9 puan kaybeden yeşil-beyazlı ekip, aynı sezonu düşme potasının 4 puan üstünde 13. sırada tamamlamıştı. Bir sonraki sezon yani 2020-21 sezonunda ilk 6 haftada sadece 1 galibiyet alabilen Konyaspor diğer maçlarda 3 beraberlik, 2 yenilgi ile sahadan ayrılırken ilk 6 haftalık dönemi 12 puan kaybıyla tamamlarken sezonu da düşme potasının 10 puan üstünde 11. sırada bitirmişti.

 

Konyaspor, yaz transfer döneminde son 2 sezonda yapmış olduğu transferlerin büyük bir kısmını kampa yetiştiremedi. 2019-20 sezonunda yapılan 6 transferin 2’si, geçtiğimiz sezon öncesinde yapılan 10 transferin ise 3’ü kamp görmüştü. Alınan yeni oyuncuların kampa yetişememesi, takımın birbirlerine uyumunu, sezon içerisindeki sakatlıkları ve teknik direktörün sistemine alışma süresini uzattığı için özellikle sezonun ilk haftalarındaki maçlarda gereğinden fazla puan kayıplarına neden oluyor. *BURAK SALİH ÇEPECİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.