Ayşekadın fasulyesinde hasat başladı, sofralara zamlı yansıyacak

Ayşekadın fasulyesinde hasat başladı, sofralara zamlı yansıyacak
Taze fasulye hasadı tarlalarda başladı. Geçtiğimiz yıl 25 ila 30 lira arasında tarladan çıkış yapan taze fasulye bu yıl 50 liradan tarladan çıkış yapacak.

Geçtiğimiz yıl aynı dönemlerde hasadı yapılan taze fasulye 25-30 TL arasında satışa sunulmuştu. 2024 yılındaki zamlardan nasibi alan ve halk arasında Ayşekadın fasulyesi olarak bilinen taze fasulye bundan sonra Ayşe hanımefendi fasulyesi olarak sofralara gelecek.

Hatay'ın Payas ilçesinde açık alanda dikimi yapılan fasulyenin hasadına başlandı. Taze fasulye tarladan perakende olarak 50 TL'den alıcı buluyor. Türkiye'nin en bereketli olan topraklarından olan Hatay'da bahar mevsiminin gelmesiyle birçok tarım ürününde hasat başladı.

Yaz sebzesi olan fasulyede de hasat başladı. Payas ilçesinde yaşayan depremzede Mehmet A., açık alanda 3 dönüm araziye ektiği taze fasulyenin hasadına başladı. Taze fasulye tarladan perakende olarak 50 TL'den alıcı bulurken, hale 40 TL'den satılıyor. Geçtiğimiz yıl tezgahlarda 30 ila 45 lira arasında satılan taze fasulye, şuan güncel fiyatı 75 ila 85 lira arasında satılıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.