Aracılara kızan üreticiler domatesi 3 liraya satıyor

Tarladan ortalama 4 liraya çıkan domatesin fiyatı pazarda 15 ve markette 30 liraya kadar çıkıyor. Aracıya kızan üreticiler, "Domatesi bizden alın 3 liraya veriyoruz" dedi.
Aracılara kızan üreticiler domatesi 3 liraya satıyor

Sosyal medyada bir çok şehirden görüntüler fiyat gerçeğinin boyutunu gözler önüne serdi. Tarladan ortalama 3 liraya çıkan domatesin fiyatı pazarda 15 ve markette 30 liraya kadar çıkıyor. Aracılara sitem eden domates üreticileri, ürünlerin tarladan alınması çağrısında bulundu.
VATANDAŞ PAHALIYA ALIYOR ARACI KAZANIYOR
Tarladan ortalama 3 ila 4 liraya çıkan domatesin fiyatı pazarda 15 lira marketlerde ise 30 liraya kadar çıkmasına kızan üreticiler, "Biz malımızı toplu satmak için aracıya gidiyoruz yada onlar buraya geliyor. Bizim ürünlerimize maliyetin altında fiyatlar veriyorlar.

maxresdefault.jpg

Biz bu işe kızıyor ya bedava dağıtıyoruz yada maliyetine satışlar yapıyoruz. Vatandaşları uyarıyoruz, şehriniz neresi olursa olsun üretimin yapıldığı köyden daha hesaplı domates temin edebilirsiniz" dedi.

PAZARDA FİYATLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ
Konya'da kış hazırlıkları yoğun bir telaş içerisinde gerçekleşirken, salçalık domates fiyatlarını araştıran vatandaşlar fiyatların düşüşe geçmesinden oldukça memnun. Ağustos ayının başlarında 15 liradan salçalık domates temin eden Konyalılar bugünlerde ise 8 ila 10 lira arasında salçalık domates temin ediyor.
*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.