Bu banka çiftçiye büyük darbe vurdu! Araziler satışa çıktı

Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçileri zor durumda bırakılmaya devam ediyor. Bankalara başvuran çiftçiler krediyi ödeyemeyince çareyi tarlaları ipotek ettirmekle buluyor.
Bu banka çiftçiye büyük darbe vurdu! Araziler satışa çıktı

Artan girdi maliyetleri ve düşük tarım ürünleri fiyatları, Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçileri zor durumda bırakmaya devam ediyor. Çiftçiler, ekip biçtikleri tarlalarından elde ettikleri ürünlerle maliyetlerini karşılayamayınca, çareyi bankalara başvurmakta buldu. Ancak bu çözüm, çiftçileri daha da derin bir krizin içine çekiyor.

ziraat-bankasi-ndan-resmi-aciklama-yapildi-mi-14271974-7807-amp.jpg

İPOTEKLİ TARLALAR SATIŞTA

Osmanlı tarafından 161 yıl önce çiftçiyi desteklemek amacıyla kurulan Ziraat Bankası, son dönemde aldığı fiyasko kararlarla çiftçiden büyük tepki topluyor. Banka, ekonomik zorluklar nedeniyle kredilerini ödeyemeyen çiftçilerin ipotekli tarlalarını satışa çıkardığını duyurdu.

resim-2024-08-29-101345855.png

1 MİLYON İLA 10 MİLYON LİRA ARASINDA

Ziraat Bankası’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ihale yöntemiyle satışa sunulan binlerce tarla, 1 milyon ile 10 milyon lira arasında değişen arazi değerleriyle satışa sunuldu. Bir kamu bankası olarak kurulduğu günden bu yana çiftçiye destek sağlama misyonunu taşıyan Ziraat Bankası’nın bu adımı, tarım sektöründeki krizin derinliğini gözler önüne seriyor.

kurakligin-vurdugu-edirnede-son-91-yilin-en-yagissiz-donemi-yasaniyor-9573-dhaphoto4-scaled-680x365-c.jpg

DURUM İÇ AÇICI DEĞİL

Ziraat Odaları ise durumun daha da kötüleşeceğini öngörüyor. Çiftçilerin borçlarını kapatmak için aldıkları yeni kredilerin de takibe düşme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Türkiye genelinde Ziraat Bankası’na borcunu ödeyemeyen binlerce çiftçinin arazisi, bankanın elinde satışa çıkarılıyor. Ziraat Bankası’nın bu kararına tepki gösteren bir çiftçi tepkisini, “Ziraat Bankası bu ülkenin yiyeceğini büyük bir fedakarlıkla karşılamak için maliyetin altına satış yapan çiftçinin tarlalarını satacağına, Demirören’in aldığı milyonlarca dolarlık kredinin peşine düşsün” diye konuştu.

tarlanizda-verimi-artirmak-icin-dogru-traktor-secimi-1162x700.jpg

ELİMİZDEN BAŞKA İŞ GELMEZ

Çiftçi tarların satılması halinde çiftçinin üretim yapamayacağını bu sebeple borcunu ödeyemeyeceğini söyleyerek, “Biz çiftçiyiz elimizden başka bir iş gelmez. Tarlamızı elimizden alırsanız mecburiyetten şehirlere göçeriz. Köyler büyük bir hızla boşalıyor. Yarın sattığınız tarlaları işleyecek çiftçi bulamayacaksınız” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum