Çift renkli elma görenleri şaşırttı

Çift renkli elma görenleri şaşırttı

Karaman'da elma üreten bir kişinin bahçesinde yetişen çift renkli elma ilgi odağı oldu.

Karaman’ın Kızık köyünde, elma üreticisi Ahmet Baş’ın bahçesinde yetişen çift renkli elma, görenleri hayrete düşürüyor. Bu ilginç elma, sadece görünümüyle değil, iki bölümündeki farklı tatlarıyla da dikkat çekiyor.

“ELMACILIK DEDEDEN GELME”
Ahmet Baş, elmacılığın aile geleneği olduğunu belirterek, “Karaman, dünyanın en kaliteli elmalarının yetiştiği yerlerden biri. 13 yıldır bu işi yapıyorum. Çift renkli elmamız, geçen yıl ortaya çıktı. İşçilerimiz bu elmayı tespit etti ve birazını yedi. Bu yıl da aynı ağaçta tekrar gördük. Bunun insan müdahalesiyle olmadığını, ağaçların doğal bir mutasyona uğradığını düşünüyoruz. Hem laboratuvar ortamında hem de doğal aşılama ile bu elmayı çoğaltmayı ve patentini almayı planlıyoruz” dedi.

ift-renkli-elma-karaman.jpg

“İKİ RENK, İKİ TAT”
Baş, elmanın özelliğinden bahsederek, “Bir tarafı kırmızı, diğer tarafı sarı. Kırmızı taraf tatlı, sarı taraf ise hafif mayhoş. Bu tat farkı, elmayı özel kılıyor” diye konuştu.

ahmet-bas.jpg

“SOSYAL MEDYADA İLGİ GÖRDÜ”
Elmayı görenlerin şaşırdığını dile getiren Baş, “Personelimiz, elmayı sosyal medyada paylaştı. Herkes nasıl böyle bir elma olduğunu merak etti. Bir profesörle de görüştüm; bu elmanın değerlendirilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Doğal yollarla çoğaltmayı umuyorum, bu elma ülke ekonomisine katkı sağlayabilir” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.