Çiftçilere büyük destek geliyor. Başkan Genç duyurdu: Depo ücreti alınmayacak

Çiftçilere büyük destek geliyor. Başkan Genç duyurdu: Depo ücreti alınmayacak

LİDAŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Genç, Kainat Lidaş olarak çiftçilerden depo kira ücreti almayacaklarını duyurdu.

LİDAŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Genç, Türkiye’nin lisanslı depoculukta dünyanın önünde olduğunu vurgularken, depo kapasitesinin 2030 yılında 20 milyon tona ulaşacağını açıkladı. Çiftçilere yönelik önemli destek çağrıları yapan Genç, Kainat Lidaş olarak çiftçilerden depo kira ücreti almayacaklarını duyurdu.

serdar-genc.jpg

Lisanslı Depo Şirketleri Derneği (LİDAŞDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Genç, Türkiye’de lisanslı depoculuğun dünyanın birçok ülkesinden daha iyi bir şekilde uygulandığını söyledi. Bu tespiti teyit etmek adına Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştirdikleri ziyareti anlatan Genç, “Amerika’da yaptığımız incelemelerde, ülkemizin lisanslı depoculuk alanında geldiği noktayı bir kez daha gururla gördük. Ülkemizde lisanslı depoculuğun ABD’den, hatta tüm dünyadan daha iyi uygulandığına şahit olduk, gurur duyduk. Bu sistemi kuran Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na, ayrıca tüm yatırımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

whatsapp-image-2025-01-19-at-10-58-42.jpeg

LİSANSLI DEPO KAPASİTESİ 20 MİLYON TONA ULAŞACAK
Genç, lisanslı depoculuğun son yıllarda tarım sektöründeki en önemli projelerden biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin lisanslı depo kapasitesinin son iki yılda 8,9 milyon tondan 12,2 milyon tona yükseldiğini ifade etti. 2030 yılı hedefinin 20 milyon ton olduğunu belirten Genç, bu sektörün 50 milyar TL yatırım hacmi, 2.000 kişilik istihdamı ve stratejik ürünlerde arz güvenliği sağlamasıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.
LİSANSLI DEPOCULUK İÇİN 5 ÇARPICI ÖNERİ
Serdar Genç, çiftçilerin lisanslı depoculuk sisteminden daha fazla fayda sağlayabilmesi için önemli önerilerde bulundu:
-Çiftçilerden alınan giriş analiz ücreti kaldırılsın.
-Ziraat Bankası tarafından Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) karşılığı verilen sıfır faizli kredinin diğer tarımsal kredilerle ilişkisi kaldırılsın.
-Ürününü lisanslı depoya teslim eden çiftçilere daha fazla fark ödemesi yapılsın.
-ELÜS satışında devletin stopaj ve gelir vergisi almadığı işlemler için TÜRİB, ÜPAK ve ticaret borsalarında yapılan kesintiler çiftçilerden alınmasın.
-Lisanslı depolar, çiftçilerden depo kira ücretinin %25’ini almaktan vazgeçsin; bunun için Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı depo kira ücretini enflasyon oranında artırsın.

whatsapp-image-2025-01-19-at-10-58-43.jpeg

KAİNAT LİDAŞ, ÇİFTÇİLERDEN DEPO KİRA ÜCRETİ ALMAYACAK
Serdar Genç ayrıca, kendi şirketleri olan Kainat Lidaş olarak çiftçilerden depo kira ücreti almayacaklarını duyurdu ve bu uygulamanın diğer lisanslı depolara örnek olması çağrısında bulundu. Genç, “Biz de lisanslı depocular olarak elimizi taşın altına koyalım. Devletimiz çiftçilerimize depo kira ücretinin % 75’ini destek olarak veriyor. Kalan % 25’ini de isteyen lisanslı depo almasın. Biz, 500 bin ton kapasiteye sahip Kainat Lidaş olarak çiftçiden depo kira ücreti almayacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz. Eminim üyelerimiz de bize uyacaklardır.” diye konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.