Çiftçilere müjde geldi! Üre gübresinde dev kampanya

Çiftçilere müjde geldi! Üre gübresinde dev kampanya
Çiftçiler ekim sezonu geride bırakarak, hem ilaç hem de gübreleme işlerine yoğunlaştı. En çok kullanılan Üre gübresinde Tarım Kredi, dev kampanyaya imza attı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Üre gübresi için harekete geçti. Resmi hesaptan yapılan açıklamada, "Üreticilerimizin yoğun olarak kullandığı Üre gübresini Mayıs ayı boyunca 13.500 TL/ton’dan satışa sunuyoruz. Ayrıca aynı dönemde yapılacak Üre ve Nitropower satışlarında vade farkı uygulanmaksızın 30 Eylül 2024’e kadar ödeme imkanı sağlıyoruz. Stoklarla sınırlıdır" ifadelerine yer verildi.

gnxgxcjw0aau8at.jpg

ÜRE GÜBRESİ NEDİR?
Üre, proteinin metabolize edilmesi ile doğal olarak oluşan, dışkıyla atılabilen bir ürün olma özelliği taşıyor. Tarım sektöründe hem ekinlerde gübre hem de hayvan yemi olarak kullanılan üre, susuz amonyağın yüksek derecede (180) basınçla reaksiyona girmesi sonucu elde ediliyor. Beyaz rengi ve kokusuz olması ile bilinen üre gübresi, suda kolaylıkla çözünebilmesi sayesinde pratik uygulama vadediyor. Azotlu gübreler içinde kategorize edilen üre gübreleri, hem topraktan hem de yapraktan uygulanabiliyor. Böylelikle bitkilerin azot ihtiyaçları karşılanabiliyor.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum