Ekmeklik buğdaya Temmuz ayarı! Fiyatlar giderek düşüyor

Ekmeklik buğdaya Temmuz ayarı! Fiyatlar giderek düşüyor
Bir çok hububat ürününde hasat sezonu sürüyor. Haziran'da ekmeklik buğdayda 9 liradan açılan kapı Temmuz ayında giderek aşağı yöne doğru seyrediyor.

Çiftçilerin hasat mesaisi sürerken, mahsulünü toplayan çiftçi satış yolunu tutuyor. 15 Ticaret Borsasının buğday, arpa, mısır ortalama fiyatları, çiftçinin hububatı Temmuz ayında daha düşük fiyattan satmak zorunda kaldığını ortaya koydu. 1-28 Haziran hububat fiyatları ile 1-5 Temmuz hububat fiyatları karşılaştırıldığında, hububat fiyatlarında yaşanan düşüş net bir şekilde görülüyor.

FİYATLAR GİDEREK DÜŞÜYOR

1-28 Haziran’da ekmeklik buğday ortalama 9007 TL/ton iken, bu fiyat 1-5 Temmuz haftasında 8853 TL/tona düştü. Tarımdan Haber'den alınan bilgilere göre; Yine aynı şekilde 1-28 Haziran tarihlerinde makarnalık buğday fiyatı 9757 TL/ton iken bu fiyat 1-5 Temmuz tarihlerinde 9345 TL/tona düştü. Buğday fiyatlarındaki düşüş daha fazla iken aynı dönemde arpa fiyatı düşse de buğday fiyatları kadar düşmedi. 1-28 Haziran tarihleri arasında arpa fiyatı 7206 TL/ton iken, 1-5 Temmuz tarihlerinde 7165 TL/ton oldu. Mısır fiyatı ise söz konusu tarihler arasında değişmedi. 1-28 Haziran tarihlerinde 7916 TL/ton iken 1-5 Temmuz tarihlerinde 7915 TL/ton oldu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum