Konya'da toprak tarımına veda! Topraksız çilek hasadı başladı

Konya'da toprak tarımına veda! Topraksız çilek hasadı başladı
Konya'da KOP İdaresinin destekleriyle Meram ilçesinde iki farklı yerde hazırlayıp yürüttüğü Topraksız Tarım Serasında Çilek Yetiştiriciliği projesi başarıyla yürütülüyor.

Konya'da hasat sezonu sürüyor. Bu kapsamda Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün KOP İdaresinin destekleriyle ilçede iki farklı yerde hazırlayıp yürüttüğü Topraksız Tarım Serasında Çilek Yetiştiriciliği projesi başarıyla yürütülüyor.

whatsapp-image-2024-09-01-at-19-58-30.jpeg

Konya’nın ürün çeşitliliğini artırmak ve seracılık faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında ilçede iki ayrı üreticiye verilen destek ile topraksız tarım serasında çilek üretimine başlandı.

whatsapp-image-2024-09-01-at-19-58-31.jpeg

Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte alan ziyareti kapsamında seralarda incelemelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Tarım Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, izlenimlerini “Oldukça başarılı olan çalışma ilerde eğer ısıtma için kış döneminde ucuz enerji imkanı bulunursa Konya'da alternatif üretim modellerine örnek teşkil edecek gibi görünüyor” sözleriyle özetledi.

whatsapp-image-2024-09-01-at-19-58-34.jpeg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.