Konya'daki avukatlar, tarımın geleceği için buluştu

Konya'daki avukatlar, tarımın geleceği için buluştu
Konya Barosu ile Medeni Hukukçular Derneği tarafından alanında duayen bir çok hukukçunun katılımı ile Tarım Hukuku sempozyumu gerçekleştirildi.

Konya Barosu, Medeni Hukukçular Derneği ile ortaklaşa düzenlediği Tarım Hukuku konulu seminer ile tarımın geleceği ele alındı. Düzenlenen seminere, akademisyenler, avukatlar ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

42-tarim-hukuku-1-k.jpeg

Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal, tarımın Türkiye için önemini ve tarım hukukunun bu alandaki rolünü anlattı. Ünal, tarım arazilerinin korunması ve tarımsal üretimin artırılması için hukukun önemli bir araç olduğunu vurguladı. Daha sonra konuşan Baro Başkanı Oktay Unkur, "Ülkemizin tarımsal varlıklarının korunması meselesi, Milli Güvenlik ve Milli Egemenlik sorunu olduğunu su götürmez gerçektir. Ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız bu bilinçle Tarımsal varlığımıza ve Arazilerimize sahip çıkılması gerekir. Bu anlamda başta biz Hukukculara büyük görev düşüyor" dedi.

42-tarim-hukuku-2-k.jpeg

Unkur, tarım arazilerinin mülkiyetinin korunması, tarımsal üretimde yaşanan sorunların çözümü ve tarımsal yatırımların teşvik edilmesi için hukukun önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti. Seminerin iki bölümde gerçekleştiği ve her iki bölümde de çok sayıda akademisyenin sunum yaptığı bildirildi. Sunumlarda tarım arazilerinin mülkiyetinin korunması, tarımsal üretimde yaşanan sorunlar, tarımsal yatırımlar, tarımsal krediler, gıda güvenliği ve tarımsal sigortacılık gibi konular ele alındı. Seminer, tarımla ilgili güncel gelişmelerin ve yasal düzenlemelerin ele alınması açısından katılımcılara faydalı bilgiler sunarak sona erdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.