Konya'daki Kırım Türkleri, Recep Konuk dedi

Konya'daki Kırım Türkleri, Recep Konuk dedi
Konya tarımı, ülke tarımı, ülkemizin gıda sektörü ve Konya ve Türkiye ekonomisi için çok önemli bir kuruluş olan Konya Şeker’in sahibi konumundaki Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin yeni başkanı 27 Temmuz’da yapılacak olan seçimde belirlenecek.

Mevcut yönetimin bu sene yapılacak olan Maki Genel Kurulu, bir baskın erken seçime dönüştürmeye çalışarak seçimli genel kurul ilan etmesinin ardından adaylığını açıklayan Torku’nun mimarı Recep Konuk’a destekler çığ gibi büyüyor. Konya’da yaşayan binlerce Kırım Tatarı vatandaşlarımızın temsilcisi konumundaki Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Başkan Mustafa Sırrı Demirel Başkanlığında bir toplantı yaptı. Kırım Türklerinin yaşadığı bölgelerin muhtarlarının da hazır bulunduğu toplantıda bir ortak karar aldılar ve Recep Konuk’u Konya Pancar Ekicileri kooperatifinin seçimlerinde destekleyeceklerini ilan ettiler.

Alınan kararı Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma DerneğiKonya Şube Başkanı Mustafa Sırrı Demirel açıkladı. Demirel yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Konya Kırım Türkleri Derneği Başkanı olarak Konya'da yaşayan 55 bin Tatar adına, 15 muhtarlık adına, yakın bir zamanda yapılacak olan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde, muhataplarımızla beraber, köylerimizdeki pancar ekicileri ile beraber, bu seçimde aday olan Recep Konuk Başkanımızı destekleme kararı aldık. Recep Konuk Başkanımıza çıktığı bu yolculukta başarılar diliyoruz. Recep Konuk Başkanımızın 20 yıldır, evladı gibi büyüttüğü bu kurumu, Torku markamızı, Konya Şeker'ibundan sonra çok daha iyi yerlere getireceğini bildiğimiz için bu kararı aldık. Allah'ım ona hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Biz de kendisini, Konya Kırım Türkleri, yani tabiri caizse Tatarlar adına destekleme kararı aldık. Bugün de bunu açıklıyoruz, bütün muhtarlarıma teşekkür ediyorum, Recep Konuk Başkanıma da çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.” Toplantıda bir de Recep Konuk’la telefon bağlantısı gerçekleştirildi ve verilecek olan destek birebir Recep Konuk’a da iletilmiş oldu. Programın sonunda heyet, Recep Konuk’a seçim sürecinde başarılar diledi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum