Konya'daki pancar üreticilerinde Erkoyuncu coşkusu

Konya'daki pancar üreticilerinde Erkoyuncu coşkusu
Alibeyhüyüğü, Hatunsaray ve Kaşınhanı’nda üretici ortaklarıyla buluşan PANKOBİRLİK Genel Başkanı büyük bir coşku ile karşılandı. “Yapacak çok işimiz var” diyen Erkoyuncu, “Torku’yu Torku yapan çiftçimizin alın teridir” dedi

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, seçim çalışmaları kapsamında buluşmasında Alibeyhüyüğü, Hatunsaray ve Kaşınhanı’nda çiftçilerle bir araya geldi. Yoğun ilgi ve büyük bir coşku ile karşılaşan Başkan Erkoyuncu, seçim vaatlerini anlattı.

whatsapp-image-2024-07-26-at-14-12-52-1.jpeg

Çiftçilerin sorun ve taleplerini de dinleyen Başkan Erkoyuncu yeni dönemde de çiftçiyi önceleyecek projelere imza atacaklarını söyledi. Başkan Erkoyuncu, önceki dönem seçim çalışmalarında enerji grubunun kurumları zora soktuğunu ifade ederek bu alanda iyileştirmeler sağladıklarını aktardı. Görev süresi boyunca enerji ve su sorunu üzerinde derin gayret verdiklerini belirten Başkan Erkoyuncu, yeni dönemde de bürokrasi ile gerçekleştireceği yoğun görüşmelerle bu alanlarda aktif olacaklarının altını çizdi. Başkan Erkoyuncu açıklamasında, "Çiftçi Ramazan olarak da Pankobirlik başkanı Ramazan olarak da enerji ile ilgili yatırımı hiçbir zaman tasvip etmedim.

whatsapp-image-2024-07-26-at-14-12-52-2.jpeg

"Bu bizim işimiz değil, macera aramayın" dedim. Bugün de aynı kanaatteyim. Biz geldiğimizde bu kurumlar 1.7 Milyar dolara alınmıştı. O dönem Konya Şeker tarafından çiftçinin 742 Milyon Doları enerji bölümüne transfer edilmiş, batma noktasına gelen enerji santralleri, Konya Şeker'i de yapılan para transferi nedeniyle sıkıntıya sokmuştu. Göreve gelir gelmez yoğun uğraşlarımızla enerji alanında iyileştirmeler sağladık. Türk lirası cinsinden yapılandırma ve uygun faiz oranlarıyla enerji bölümümüzdeki sorunun bir kısmını çözdük ve kalan sorunların çözümü için uğraş veriyoruz" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-07-26-at-14-12-52.jpeg

“TORKU’YU TORKU YAPAN ÇİFTÇİMİZİN ALIN TERİDİR”
Ramazan Erkoyuncu isminin Torku markasının önüne geçmesini doğru bulmadığını ifade eden Başkan Erkoyuncu, “Beni eleştiriyorlar, “basından uzaksın, medyatik değilsin” diye. Medyatik olanları gördük, fabrikaların akıbetlerini gördük. Ben hiçbir zaman Ramazan Erkoyuncu’yu Torku markasının önüne geçirmedim, geçirmem. Torku’yu Torku yapan, çiftçimizdir, çiftçimizin alın teridir, emeğidir. Siyasi menfaatleri uğruna kurum gücünü arkasına almak isteyenler farklı çıkış yolları denesinler. Bu kurum kimsenin oyuncağı değildir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum