Konyalı çiftçiler dikkat! Anız yakanlar yandı

Konyalı çiftçiler dikkat! Anız yakanlar yandı
Konya'da anız yangınlarının önlenmesi için sert tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu sene anız yakan çiftçiler resmen yanacak.

Tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının ve çevrenin korunarak, doğal denge içerisinde toprağın verimliliğinin sürdürülebilirliği için gerekli önlemleri almak, hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak, anız yakılmasının önlenmesi için alınacak alternatif tedbirlerle ilgili tüm eylem planları hazırlandı. Anız yangınının sadece topraktaki minarelleri ve doğal canlıları öldürmekle kalmayıp çevreye de büyük zararları oluyor.

aniz-1.jpg

Aynı zamanda karayolu kenarındaki arız yangınları da görüş mesafesini azaltarak olası trafik kazalarına neden oluyor. Yine anız yangınları ormanlık ve koruluk alanlarda da yangınlara neden oluyor. Anız yangınlarının sebep olduğu maddi ve manevi zararlarının en aza indirilmesi adına harekete geçen Konya Valiliği ile Tarım ve Orman İl müdürlüğü 2024 yılı anız yakma cezasını belirledi.
Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın imzasıyla ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen tebligata göre; anız yakanlara her dekar için 386.79 TL idari para cezası verilecek. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza 5 kat artırılacak

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.