Konyalı çiftçilere müjde çok yakında geliyor. Su ovayla buluşacak

Konyalı çiftçilere müjde çok yakında geliyor. Su ovayla buluşacak

Konya Ovası Sulaması 1. 2. ve 3. Kısım Sulama projesi kapsamında modern çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Konya Ovası Projesi'nin, KOP'ın bel kemiğini, Göksu Havzası'ndan Akdeniz'e dökülen suların bir kısmını Toroslar üzerinden ovaya aktarılması projesinde çalışmalar hızla sürüyor. Bu kapsamda KOS 1'2'3 Sulamaları ile Apa-Hotamış 1'2'3 Sulamaları işlerinde inşa edilen boru hatlarında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

konya-ovasi-su-3.jpg

AŞAMA AŞAMA İLERLİYOR

Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü Konya'dan yapılan açıklamada, "Modern Sulama Projelerimizi İnceledik... Bölge Müdürümüz Mehmet Alp ve ilgili teknik heyetimizle KOS 1'2'3 Sulamaları ile Apa-Hotamış 1'2'3 Sulamaları işlerinde inşa edilen boru hatları ile gelinen aşamalar hakkında toplantı yaparak saha ziyareti gerçekleştirdi" ifadelerine yer verildi.

konya-ovasi-su-2.jpg

MAVİ TÜNEL İÇİN 2026 YILI İŞARET EDİLDİ

Konya'da özellikle Çumra ve diğer ilçelerde tarımsal arazilerin verimli bir şekilde sulanması adına Konya ve Çumra ovasının yıllardır beklediği su kaynakları için, Konya Ovası Sulama Projeleri kapsamında; Bağbaşı barajı, Afşar barajı, Bozkır barajı ve Hadimi tünelinde çalışmalar sürüyor.

konya-ovasi-su-1.jpg

Çiftçiler ve Konya Ovası'nın geleceği için büyük umutlar taşıyan Mavi Tünel projesi 2025 yılı işaret edilmişti. Afşar barajından Bağbaşı barajına suyun aktarılacağı Hadimi tünelindeki çalışmalar yapılan ihaleye göre 31 Aralık 2026’da tamamlanacak. Bu proje Konya Ovası'na resmen can suyu olacak.

*CİHAD ALPAN/BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.