Konya'nın her karış toprağına ekim yapılacak! Tohumlar dağıtılıyor

Konya’da nadas alanları kırmızı mercimekle daraltılacak.

Beyşehir ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Ekilmeyen Bir Karış Toprak Kalmasın” vizyonuyla yürüttüğü “Kırmızı Mercimekle Nadası Azalt” projesi kapsamında çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı. Törene katılan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Konya’nın geniş tarım alanlarıyla stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Seçen, Konya’daki tarım arazilerinin büyük bölümünde kuru tarım yapıldığını ve yaklaşık 3 milyon dekar nadas alanı bulunduğunu ifade etti. Projeyle bu alanların daraltılmasının ve sertifikalı tohumların yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirten Seçen, “Bugün yaklaşık 5 bin 100 dekarlık alanda ekilmek üzere 64 ton kırmızı mercimek tohumu dağıtıyoruz” dedi.

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ise kaliteli tohum kullanımının yüksek verim için önemli olduğunu vurgulayarak, mercimeğin AB tescil sürecinin başlatıldığını duyurdu. Tohum dağıtımı, Kaymakam Akpınar, İl Tarım ve Orman Müdürü Seçen ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver tarafından çiftçilere teslim edilerek tamamlandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.