Konya’nın tarım devi rekor üstüne rekor kırdı

Konya’nın tarım devi rekor üstüne rekor kırdı
Konya ve ülkeye üretim, istihdam ve katma değer sağlayan tarım devi Erser Grup, başarısını ihracat devleri arasında yer alarak taçlandırıyor. Uluslararası arenada büyümesini sürdüren Erser Grup; 341. sıraya yerleşerek rekorunu tazeledi.

Tarım, ambalaj, lojistik ve lisanslı depolama sektörlerinde bilgi ve teknolojiye yatırım yaparak büyümesini sürdüren ve yaklaşık 40 yıldır Türk ekonomi sahnesinin öncü isimlerinden olan Erser Grup, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Türkiye'nin İlk Bin İhracatçısı Araştırması sonuçlarına göre 341. sırada yer alarak başarısını taçlandırdı.

img-20240613-wa0053.jpg

“HAKLI BİR GURUR YAŞIYORUZ”

“Erser Grup olarak, tahıl ticareti konusunda yılların getirdiği tecrübemiz ile her geçen gün ilerleyerek ve topluma fayda sağlayarak, kendi sektörümüzde lider olmanın haklı gururunu yaşamaktayız” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Genç, “İlke edindiğimiz mükemmellik ve kalite anlayışı doğrultusunda sektörün öncü markası olmaya devam ediyoruz” dedi.

konyanin-tarim-devi-3.png

“KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ”

Erser Grup 83.3 milyon dolarlık ihracat başarısıyla ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlarken, Başkan Genç, “Sürekli gelişimi hedefleyerek sürdürülebilir kıldığımız sektörel başarılar sayesinde elde ettiğimiz kazanç ile bu topraklara değer katmaya devam edeceğiz” diyerek yeni yatırım ve projelerle küresel ölçekte büyümeye devam edeceklerinin altını çizdi.

DEVLER ARASINDA 6 KONYALI

İhracattaki başarısını artırarak sürdüren Konya, TİM’in açıkladığı listede 6 firma ile ilk bine girdi. Listenin 110. Sıralamasında 235 milyon 500 bin dolar ihracatla SSP Otomotiv (AYD Otomotiv), 100 milyon 114 bin dolar ile Konya Şeker, 83 milyon 325 bin dolar ile Erser Grup 64 milyon 462 bin dolar ile Yıldız Pul-Vaden, 33 milyon 193 bin dolar ile MEMAK Makine yer aldı.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.