Şeker pancarı hangi ayda ekilir?

Şeker pancarı hangi ayda ekilir?

Ülkemizde şeker pancarının ekimi ne zamandır? Şeker pancarının tohumu hangi şartlara ekilmelidir? Bu soruların cevabı haberimizde...

Türkiye genelinde şeker pancarı üretimi, şeker sanayisi ve tarımsal üretim açısından büyük bir önem taşıyor. Doğru ekim ve bakım yöntemleri ile çiftçiler, hem verimliliklerini artırabilir hem de ürün kalitesini yükseltebilirler.

Türkiye’de şeker pancarı ekimi genellikle mart sonu ile nisan ortası arasında gerçekleştirilir. Ekimin başarılı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı önemli koşullar bulunuyor.

eker-pancari-2.jpg

Toprak sıcaklığı
Şeker pancarı tohumlarının ekiminde en önemli unsurlardan biri toprak sıcaklığıdır. Ekime başlamadan önce, toprak yüzeyinden 0.5 cm derinlikte, sıcaklığın düzenli olarak 5 ile 7 dereceyi bulması gerekir. Bu sıcaklık değerleri, tohumların hızlı ve sağlıklı bir şekilde çimlenebilmesi için ideal kabul edilir.

Yağış ve toprak hazırlığı
Şeker pancarı ekimin başarılı olabilmesi için toprak koşullarının da uygun olması büyük önem taşır. Yağış miktarı, toprağın nem seviyesini ve ekime uygunluğunu doğrudan etkiler. Toprak tırmıkla işlenmeli ve ideal toprak tavına ulaşılmalıdır. Toprak tavının uygun olması, tohumların yeterli miktarda su almasını sağlayarak, sağlıklı bir büyüme sürecinin başlamasına yardımcı olur.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.