Şeker pancarı tonu ne kadar 2024?

Şeker pancarı tonu ne kadar 2024?

2024 yılında bir ton şeker pancarı ne kadara satılıyor? Kota tamamlama primi dahil şeker pancarının tonu ne kadar? Cevabı haberimizde...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 24 Eylül 2024 tarihinde yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı şeker pancarı alım fiyatı ton başına 2.375 TL olarak belirlendi. Bu fiyat, kota tamamlama primi de dahil edilerek hesaplandı. Açıklama, şeker pancarı üreticileri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bakanlık yetkilileri, belirlenen fiyatın şeker pancarı üreticilerinin maliyetlerini karşılamaya ve sürdürülebilir bir üretim yapmalarını sağlamaya yönelik olduğunu belirtti. Bu fiyat artışının, üreticilerin teşvik edilmesi ve şeker pancarı üretiminde devamlılığın sağlanması açısından önemli olduğu vurgulandı.

eker-pancari.jpg

Şeker pancarı üretiminde sürdürülebilirlik hedefleniyor
Bakanlık, şeker pancarı üretiminde sürdürülebilirliği artırmak ve çiftçilerin gelir düzeyini iyileştirmek amacıyla destekleme politikalarını sürdüreceğini belirtti. Önümüzdeki süreçte üreticilerin daha kaliteli ve verimli ürünler yetiştirmesi hedefleniyor.

eker-pancari-haberleri.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.