Sonunda bu da oldu! Konyalı çiftçiler, TMO’nun fiyat açıklamasını istemiyor

Sonunda bu da oldu! Konyalı çiftçiler, TMO’nun fiyat açıklamasını istemiyor
Konya Şeker’in ayçiçeği alım fiyatları ile Konya Ticaret Borsası’nda 9 lira bandına yerleşen mısır fiyatları üreticiyi umutlandırıyor. Çiftçiler, “Aman TMO fiyat açıklayıp arpa ve buğdayda olduğu gibi piyasayı aşağı çekmesin!” çağrısında bulunuyor

Hububat hasat sezonunda serbest piyasanın altında açıkladığı arpa ve buğday fiyatlarıyla tepki toplayan Toprak Mahsulleri Ofisi, güz dönemine girilen bu günlerde mısır ve Ayçiçek fiyatlarını henüz açıklamadı. Serbest piyasada Ayçiçek 20-21 bin liranın üzerine çıkarken Konya Ticaret Borsası’nda mısır alım fiyatları da 9 lirayı aşıp çiftçileri umutlandıran bir pazar oluştu.

Konya Şeker ise yüzde 44 yağ oranına sahip ayçiçeği için 20 ve yüzde 50 yağ oranı için 21 bin 800 TL fiyat açıkladı. Üstelik Konya Şeker yüzde 44 yağ oranına sahip ürünlerde vade oranını 10 güne düşürdü. 45 gün vadeli alımda ise fiyat 21 bin 250 lira olarak güncellendi.

Hem ayçiçeği hem de mısırda oluşan fiyatlamalarda memnun olan Konyalı üreticiler, “Aman Toprak Mahsulleri Ofisi fiyat açıklamasın. Bıraksınlar piyasa kendi fiyatlamasını yapsın. Arpa ve buğdayda geçen yılın altında fiyatlarla satış yaptık. Mısır ve ayçiçeğinde aynısı olmasın!” diyerek serzenişte ve çağrıda bulunuyorlar.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.