Tarımda yeni dönem başlıyor! Kırsal kalkınmanın startı verildi

Tarımda yeni dönem başlıyor! Kırsal kalkınmanın startı verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gayemiz insanları doğdukları yerde doyar hale getirmek. Tarımın ana vatanı olan Anadolu'da yerelden kalkınma ilkesi ile kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gayemiz insanları doğdukları yerde doyar hale getirmek. Tarımın ana vatanı olan Anadolu'da yerelden kalkınma ilkesi ile kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz"
-"Tahılların boğazlarımızdan geçişini sağlayarak durumun kontrolden çıkmasına engeli olduk. tarımın önemi giderek artacak"

erdogan.jpg

-"Tüm ülkelerin gıda arzı için kıyasıya mücadele verdiğini unutmadık. Karadeniz girişimi olmasa Afrika ülkeleri olmak üzere birçok yerde kıtlık yaşanacak, on binlerce insan hayatını kaybedecekti"
-"Rekabet kızışacak hatta belki de kanlı hale gelecek. Hazırlıklarımızı buna göre yapmamız gerek. Tarımı sadece ekonomimiz için değil milletimizin bekası için de hayati önemde sektör olarak görüyoruz"
-"21 yılda bunun altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar attık. Tarımı çeşitlendirdik. Sektörün, çiftçilerin daima yanında olduk"
-"Ziraat bankasının kullandırdığı kredi 480 milyar lirayı aştı"
-"Ziraat Bankası sektörde kullanılan kredilerin yüzde 75'ni tek başına yüklendi. Tarım kredilerinin faizlerinin yüzde 69'luk kısmını devletimiz karşılıyor"
-"5 milyar lira sağlayacağımız projeyi Tarım bakanlığımız açıklamaya başlayacak"
-"20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağız"
-"Küçük ekipman kredisi limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz"
-"Küçükbaş hayvan üreticilerimize işlerini büyütmeleri, hayvan sayılarını çoğaltmaları, atıl işletme kapasitelerini üretime kazandırmaları amacıyla verilen kredinin limitini de 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz"
-"Büyükbaş süt hayvancılığı ile iştigal eden üreticilerimiz için bu rakamı 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz"
-"Gençlerin tarım alanında iş ve işletme sahibi olmalarını teşvik ediyoruz. Ülkemizdeki genç nüfusa tarım dahil ne kadar fazla alternatif iş kolu oluşturabilirsek ekonomimiz için o kadar güzel olacaktır"
-"Genç çiftçi kredisinin limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya artırıyoruz. Kadın çiftçi kredisi limitini de aynı şekilde 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltiyoruz"
-"Bu kredilerin katkısıyla tarım sektörümüz geliştikçe inşallah Türkiye daha müreffeh, milletimiz daha huzurlu, geleceğimiz daha aydınlık daha güvenli olacaktır"

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.