Türkiye havuca doyacak: Konya'da havuç hasadı başladı, bu yıl verim oldukça yüksek
Türkiye'deki havuç üretimin %65'ini gerçekleştiren Konya'mızın Meram ilçesinde Ocak ayında tül altı ekilen ilk havuçların hasadı başladı.
Kademeli ekim sayesinde hasatlar Aralık ayı sonuna kadar devam edecek. İlk hasatta verimler 5 ton/da, fiyatlar 20 TL/kg dolayında seyrediyor.
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu, 'Türkiye'deki havuç üretimin %65'ini gerçekleştiren Konya'mızın Meram ilçesinde Ocak ayında tül altı ekilen ilk havuçların hasatı başladı. Kademeli ekim sayesinde hasatlar Aralık ayı sonuna kadar devam edecek.'' dedi. Bu yıl havuç üretiminin 500 bin tonu aşması bekleniyor.
Eskiden insan eliyle yapılan hasadın büyük bölümünü şimdi makineler gerçekleştiriyor. Çalışmalar günün ilk ışıklarıyla başlıyor. Son sistem makineler havuçları söküyor. Tarlalardan zahmetle toplanan havuçlar kamyonlarla yıkama tesislerine getiriliyor. Tesislerde önce geniş bir havuzda kaba temizliği yapılan havuçlar daha sonra yıkama makinesinden geçerek paketlemeye geçiliyor.
Havuç foto: Yeni Konya
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.