Türkiye’nin dört bir yanında çiftçiler isyan ediyor!

Türkiye’nin dört bir yanında çiftçiler isyan ediyor!
Sosyal medyada çiftçilerin isyan ettiği videolar gündem olmaya devam ediyor. Şanlıurfalı çiftçi ürün fiyatlarının maliyetlerin altında kaldığına vurgu yaparak tepki gösterdi.

Türkiye genelinde çiftçiler, ürün fiyatlarının maliyetleri karşılamadığı gerekçesiyle isyan ediyor. Şanlıurfalı bir çiftçi, sosyal medyada paylaştığı videoda, tarlalarını boş bırakmamaları yönündeki çağrılara tepki göstererek, "Domatesin pazardaki fiyatı iki lira, maliyetlerimizi bile karşılayamıyoruz," diyerek yaşadığı büyük zararı dile getirdi.

d16xognibk2a0xexhwrekw.webp

Cebimizden para ödüyoruz”

Geçtiğimiz yıl çiftçiye yönelik yapılan ‘Tarlalarınızı boş bırakmayın’ çağrılarına tepki gösteren Şanlıurfalı çiftçi, “Hiçbir tarlayı boş bırakmayın dediniz çiftçiye. Biz domates ektik. Şu anda domates pazarda iki lira . Burada yirmi kişi çalışıyor. 500 lirayla en düşük yevmiyeyi ben vermeme rağmen maliyetlerle başa çıkamıyoruz. On kişi çalışırsa beş bin lira yirmi kişi çalışırsa on bin lira para ediyor. On bin lirayı bu domatesten çıkarmak için kaç ton toplamak lazım? En az yirmi otuz ton. Yirmi kişi de kişi başı bir ton toplamadığına göre demek ki cebimizden bu vatandaşlara para ödüyoruz“ diye konuştu.

2 milyon lira zarar

Şanlıurfa’daki diğer çiftçilerin de aynı problemlerden mağdur olduğunu söyleyen çiftçi,” Siz bu işçinin halinden anlamıyorsunuz. Yazık günah değil mi? Bu zavallılar kırk derecede Urfa'da sıcağın altında çalışıyorlar” ifadelerini kulandı.

Zararının büyük olduğunu ifade eden çiftçi, “En azından bu sene iki milyon civarı benim zararım var. Benim gibi binler insanlar var” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.