KONYA HABER
Konya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9391 %0,51
47,7616 %0,57
4.400,63 % 0,39
Ara
BBN Haber Tarım Konya'da agria patatesin kilosu 6,5 TL'ye düştü! Hasat sürüyor

Konya'da agria patatesin kilosu 6,5 TL'ye düştü! Hasat sürüyor

Konya'nın bir çok ilçesinde patates hasadı başladı. meşhur Boruktolu Mahallesi, Çumra ilçesi, Beyşehir ilçesi ve Seydişehir'de patatesler toplanıyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da kış hazırlığı yapan vatandaşlara müjde geldi. Bir çok ilçe ve merkez ilçelerin bazı mahallelerinde patates hasadı başladı. Çumra ilçesinde yetişen uzun süreli depolamada kalitesini koruyan halk arasında arya olarak da bilinen agria patatesinin kilosu tarlada 6,5 TL'ye düştü. Tarla çıkışı 6,5 TL olan patates şehir merkezinde 10 TL ile 15 TL arasında satılması planlanıyor.

umra-patates.jpg

Diğer yandan Beyşehir ilçesinde başlayan patates hasadı yoğun bir şekilde devam ediyor. BBN Haber'in edindiği bilgilere göre Beyşehir patatesi ise tarladan çıkış fiyatı ise 6 ila 8 TL arasında olduğu öğrenildi. Söz konusu hasattan üreticiler yüksek rekolte bekliyor.

KONYA PATATESE DOYACAK

Çumralı patates üreticileri hasattan memnun olduklarını belirterek, "Bu sezon rekolte yüksek. Don ve benzeri olaylar olmadığı için Konya patatese doyacak. Biz burada agria patatesi üretiyoruz. İçeriği yüksek olan bu patates genelde kızartmalarda kullanılıyor" dedi.

AGRİA PATATESİ ÖZELLİKLERİ

Agria, yüksek kuru madde içeriği ve uzun oval yumru şekliyle parmak patates ve cips sanayine çok uygun sert çeşittir. Ülkemizde yaklaşık 90 senedir ekim dikimi yapılır. Yumruları kızarma sırasında yağa karşı afinitesinin olmaması bu türü kızartmalık patates konusunda lider yapmaktadır.

beysehir-patates.jpg

PATATES SEÇERKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Patates seçerken dışının pürüzsüz, düzgün şekilli, kararmamış ve darbe almamış olmasına özen gösterin. Peki yemek tipine göre patates nasıl seçilir? Yemeklik patatesler daha yumuşak, kızartmalık patatesler ise yapı itibariyle daha sert olurlar. Patatesin taze olup olmadığını anlamak çok basit. Baş parmağınızla hafif baskı yaptığınızda kabuk kolayca soyuluyorsa, rengi de sarıysa bu patatesin taze, lezzetli ve sağlıklı olduğunu gösterir. Aşırı gübrelenmiş patateslerin iç kısımları kararır ve şekilleri bozuktur. Ayrıca patateslerin filizlenmemiş olmaları da oldukça önemlidir.

*CİHAD ALPAN - BBN HABER

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *