KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Tarım Mutfaklarınızda yer açın: Hazırlıklar son aşamada

Mutfaklarınızda yer açın: Hazırlıklar son aşamada

Gastronomi kenti Gaziantep'in geleneksel yemeklerinin vazgeçilmezi ve dünya mutfaklarının tercihi haline gelen sebze kurutmalıkları sezonu başladı.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kış mevsimi için yaz döneminde hazırlanan kurutmalık sebzeler, son yıllarda ise önemli bir gelirin elde edildiği sektöre dönüştü.

Kış yemekleri ve bayram gibi özel günlerin vazgeçilmezi olan kurutmalıklar, sezonunun başlamasıyla kentteki yüksek kesimler ve dağ yamaçları da kırmızı ve yeşile büründü.

AVRUPAYA İHRAÇ

Son yıllarda Türkiye genelinde çok yoğun bir rağbet gören ve aynı zamanda Avrupa ülkelerine de ihraç edilen kurutmalık sebze üretimi Gaziantep'te önemli bir sektör haline geldi.

Bin bir emek ve zahmetle hazırlanan, kentin en önemli mutfak kültürü arasında yer alan ve aynı zamanda da önemli bir gelir kaynağı olan kurutmalık sebze sezonunun başlamasıyla üreticilerin yoğun mesai dönemi de başladı.

Gaziantep'te sezon başladı! Fiyat 150 liradan başlıyor, 9 ülkeye satılıyor - 2. Resim

Türkiye genelindeki kurutmalıkların büyük bölümünün üretildiği Gaziantep'te işçiler, 30 dereceyi aşan sıcaklıkta kurutmalık biber, patlıcan, kabak ve acurları hazırlamak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Kurutmalık bahçelerinde çalışan işçiler, tohumları temizlenip yıkanan sebzeleri dizilen iplerde güneşte kurutmaya bırakıyor. Boş arazilerde güneşte sebzesine ve hava sıcaklığına göre bir hafta ile bir ay arasında değişen sürede kuruyan sebzeler, kuruduktan sonra ise toplanıp paketleniyor. Daha sonra toplanarak depolara kaldırılan sebzeler, ardından talebe göre yurt içi veya yurt dışına gönderiliyor.

Gaziantep'te sezon başladı! Fiyat 150 liradan başlıyor, 9 ülkeye satılıyor - 5. Resim

FİYAT 150 LİRADAN BAŞLIYOR

Kurutmalık ürünlerin fiyatı 150 liradan başlıyor.

Gaziantep'te sezon başladı! Fiyat 150 liradan başlıyor, 9 ülkeye satılıyor - 6. ResimGaziantep'te hazırlanan kurutmalık sebzelerin dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken kurutmalık sebze sezonunun 3-4 ay sürdüğünü bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *