2023 sözü verilmişti paralar hala hesaplara yatmadı

2023 sözü verilmişti paralar hala hesaplara yatmadı

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemli vaatlerinden biri olan üniversite öğrencilerine telefon, tablet ve bilgisayar desteği binlerce öğrencinin hesaplarına hala yatırılmadı.

25 Ekim 2023 tarihinde yapılan Resmi Gazete açıklamasıyla birlikte yükseköğretim öğrencileri 9.500 TL altındaki telefon, bilgisayar ve tabletleri vergi iadesi ile birlikte bir defa olmak şartıyla alabileceği kampanya binlerce dar gelirli öğrenciye umut olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisinin duyurduğu ‘Üniversiteli gençler teknoloji desteği’ halen binlerce öğrenciye yatırılmadı.

Öğrencilerin bekleyişi sürüyor

Konuya ilişkin BBN Haber’e konuşan üniversite öğrencisi, “Cumhurbaşkanımızın duyurduğu gençlere teknoloji desteği kanunundan yararlanmak üzere 6 ay önce 9500 lirayı geçmeyecek, Çin menşeli bir telefon aldım. Bana aktarıldığı kadarıyla telefon desteği hesabıma yatırılacaktı ancak henüz yatırılmadı” diye konuştu.

Picture background

Dar gelirli olduğunu belirten üniversite öğrencisi, “ Hesabıma yatırılacak miktar çoğu insan için çok az bir meblağ olabilir ancak ailemden uzakta gurbette üniversite okuyan benim için önemli bir para. Hesabıma yatırılacak yaklaşık 4500 lirayı merakla bekliyorum” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.