iPhone 17 devrim yaratacak! Serinin en pahalı cihazı olacak

iPhone 17 devrim yaratacak! Serinin en pahalı cihazı olacak

iPhone 17 ne zaman çıkacak? iPhone 17'nin özellikleri ne? iPhone 17 Slim'i diğer iPhone'lerden ayıran şey ne olacak? Bu gibi soruların cevabı haberimizde...

Apple, iPhone 16 serisini yeni piyasaya sürdükten kısa süre sonra, 2025'te tanıtmayı planladığı iPhone 17 ailesi üzerinde çalışmalara başladı. Sektördeki kaynaklar, Apple'ın bu yeni seride bazı önemli değişiklikler yapacağını öne sürüyor.

apple-magaza.jpg

iPhone 17 Slim: İnceliğiyle dikkat çekecek
Apple'ın yeni modelinde en çok öne çıkacak özellik, cihazın inceliği olacak. İddialara göre, iPhone 17 Slim ya da Air olarak adlandırılacak model, önceki modellere göre çok daha ince bir tasarıma sahip olacak. Slim, serinin daha öncesinde kullanılan Plus’ın yerini alacak.

Ekran teknolojisinde devrim
Apple'ın bu incelik hedefini gerçekleştirebilmesi için ekran teknolojisinde değişiklikler yapması gerektiği söyleniyor. Tayvan merkezli ekran üreticisi Novatek'in duyurduğu TDDI OLED teknolojisi, dokunmatik sensör katmanını ve ekran sürücüsünü tek bir birimde birleştirerek daha ince ekranların üretimine imkan sağlıyor.

Apple ve Novatek ortaklığı
Sızıntılarıyla tanınan DigiTimes'a göre, Apple bu yeni ekran teknolojisiyle ilgileniyor ve iPhone 17 Slim modelinde bu teknolojiyi kullanmayı planlıyor. Novatek'in ilk müşterilerinden biri olabileceği belirtilen Apple'ın bu adımı, cihazın inceliğinde büyük bir fark yaratacak.

apple-iphone-17-slim.jpg

iPhone 17 Slim: teknik özellikler ve fiyat beklentisi
6,6 inç büyüklüğünde, 120Hz ProMotion desteğine sahip bir ekranla gelmesi beklenen iPhone 17 Slim, gücünü 3 nm üretim süreciyle geliştirilen Apple A19 yonga setinden alacak. Fiyatlandırma açısından ise iPhone 17 Slim'in 1.299 dolarlık bir başlangıç fiyatıyla serinin en pahalı modeli olması bekleniyor. Diğer modeller olan iPhone 17 Pro ve Pro Max ise sırasıyla 1.099 dolar ve 1.199 dolar başlangıç fiyatlarıyla satışa sunulacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.