Konya, TEKNOFEST Adana'ya damgasını vurdu

Konya, TEKNOFEST Adana'ya damgasını vurdu

Konya Kapsül Teknoloji Platformu, 2024 TEKNOFEST Adana’da aldığı ödüllerle dikkatleri üzerine çekti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, kazandığı ödüllerle birlikte 2024 TEKNOFEST Adana’ya damga vurdu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Milli Teknoloji Hamlesi’ne önderlik yapan TEKNOFEST’in, hem bilim ve teknoloji alanında hem de yarınların mucitlerinin yetişmesi konusunda Türkiye’ye önemli katkı sağladığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu’nun da bu hedef doğrultusunda kurulduğunu belirten Başkan Altay, “TEKNOFEST Adana’da Kapsül’den 7 takımımız çeşitli kategorilerde ödül alma başarısı gösterdi. Takımlarımızın, gençlerimizin elde ettiği başarılarla gurur duyuyoruz. Bu başarılar, Kapsül’ün genç yeteneklere sunduğu imkanların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Ödül alan gençlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

konya-teknofest-takimi.jpg

7 takım dereceye girdi
Kapsül Teknoloji Platformu, TEKNOFEST Adana’da 46 kategorinin 117 alt kategorisinden 37’sinde 44 finalistiyle yarışarak önemli başarıya imza attı. Farklı kategorilerde kapsülden 7 takımı dereceye girerek ödüle layık görüldü.

TEKNOFEST Adana’da ödül alan Kapsül takımları şu şekilde:
Sancaktar Takımı, İnsansız Hava Araçları kategorisinde birincilik, danışman ve TUSAŞ ödülleri; Kapsül MSR takımı, Pardus Hata Yakalama kategorisinde birincilik ödülü; Synbiochem Takımı, Biyoteknoloji İnovasyon kategorisinde ikincilik ödülü; Albatros Takımı, Pardus Hata Yakalama kategorisinde üçüncülük ödülü; Centauri Takımı, Sağlıkta Yapay Zeka kategorisinde En İyi Sunum Ödülü; Ai Lab/NPC-AI Takımı, Ulaşımda Yapay Zeka kategorisinde Yenilikçi Yazılım Ödülü; K-Tek Fly Takımı, Uçan Araba Simülasyon kategorisinde En İyi Takım Ruhu ödülünü kazandı. 2024 TEKNOFEST Adana’da, R1 birinci stantta yer alarak ziyaretçilerini ağırlayan Kapsül Teknoloji Platformu, teknolojik gelişimlerine katkı sunan projelerini sergiledi.

teknofest-konya.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.