Konya’dan 8 ödüllü teknoloji zaferi

Konya’dan 8 ödüllü teknoloji zaferi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği Kapsül Teknoloji Platformu, MEB Robotik Yarışması’nda katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği Kapsül Teknoloji Platformu, 16. MEB Robotik Yarışması’nda önemli bir başarıya imza attı. Erzurum’da düzenlenen yarışmada, Konya’ya kazandırılan 8 ödülün 5’i Kapsül Teknoloji Platformu’nun desteklediği takımlardan geldi.

kapsul-konya.jpg

FARKLI KATEGORİLERDE DERECELER
Kapsül Teknoloji Platformu’nun desteklediği Konyalı genç mucitler, yarışmada zorlu rakiplerini geride bırakarak çeşitli kategorilerde ödüller kazandı. “Su Altı” kategorisinde Karatay Fen Lisesi ikinci olurken, Karatay Bilsem üçüncü sırayı elde etti. “Tasarla Çalıştır” kategorisinde Kılıçarslan MTAL üçüncülüğe, “Tozkoparan” kategorisinde ise Karatay Bilsem ikinciliğe, Selçuklu KTP Süleyman Çelebi Ortaokulu ise üçüncülüğe layık görüldü.

16-milli-egitim-bakanligi-meb-robotik-yarismasi-konya-kapsul-takimi.jpg

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ’NE TAM DESTEK
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kapsül Teknoloji Platformu, gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Teknoloji ve inovasyonun yaygınlaşmasını amaçlayan platform, desteklediği takımlara atölye ve çalışma alanları, teknik eğitim, mekanik üretim, ekipman desteği ve mentorluk gibi çeşitli imkanlar sağlıyor.

karatay-bilim-sanat-merkezi.jpg

Kapsül Teknoloji Platformu, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırarak onları ulusal ve uluslararası başarıya taşımak için desteklerini sürdürmeyi hedefliyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.