Roblox' yönetiminden kritik hamle! Her an açılabilir

Roblox' yönetiminden kritik hamle! Her an açılabilir

Türkiye’de yüz binlerce oyuncu kitlesine ulaşan Roblox geçtiğimiz aylarda BTK’nın kararıyla “ Çocuk istismarına neden olacak içerikler” içerdiği gerekçesiyle erişim engeli getirilerek Türkiye’den yasaklanmıştı. Yasağı kaldırabilecek önemli bir gelişme...

Türkiye’de yüz binlerce oyuncuya ulaşan popüler oyun platformu Roblox, geçtiğimiz aylarda "çocuk istismarına neden olacak içerikler" barındırdığı gerekçesiyle BTK tarafından getirilen erişim engeli ile yasaklanmıştı. Bu karar, özellikle aileler ve çocuklar üzerinde büyük bir etki yaratmış, birçok genç oyuncunun bu platformdan mahrum kalmasına yol açmıştı.

roblox-aciliyor-mu-001.jpg

Şirket cephesi elinden geleni yapıyor

Roblox’un resmi yayıncısı ‘Roblox Corparation’ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Roblox'un, öğrenme, yaratıcılık ve anlamlı bağlantılar sağlama platformu sunarak Türk toplumunda olumlu bir rol oynayabileceğine inanıyoruz. Ülkenin özel ihtiyaçlarını ele almak için yetkililerle iş birliği yapmaya kararlıyız.

Picture background
Platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda Türkiye'de bir ofis açma ve yerel dilde hizmet verecek ek moderatörler de dahil olmak üzere, özel bir ekip işe alma planımız hazırdir. Roblox, Türkiye'deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı duymaktadır. Oyuncuların ve geliştiricilerin güvenliğini ön planda tutarak, platforma erişimi yeniden sağlamak amacıyla yerel yetkililerle ve yasal süreçlerle aktif olarak iş birliği içindeyiz.”

Roblox nedir?

Roblox, kullanıcıların kendi oyunlarını oluşturup paylaşabildiği, aynı zamanda diğer kullanıcıların oluşturduğu oyunları oynayabildiği bir çevrimiçi oyun platformudur. 2006 yılında kurulan Roblox, gençler ve çocuklar arasında büyük bir popülarite kazanarak dünya genelinde milyonlarca oyuncuya ulaşmıştır. Oyun, kullanıcıların oyun tasarımında yaratıcılıklarını kullanmalarını teşvik ederken, sosyal etkileşim ve topluluk oluşturmaya da olanak tanır.

2024 itibarıyla Roblox'un dünya genelinde 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunmaktadır. Bu platform, kullanıcıların çeşitli türlerde oyunlar oynamasına, arkadaşlarıyla etkileşimde bulunmasına ve kendi oyunlarını yaratmasına imkan tanıyarak geniş bir oyuncu kitlesine hitap etmektedir. Roblox'un toplam piyasa değeri, 2024 itibarıyla yaklaşık 38 milyar dolar civarındadır. Bu, oyun endüstrisindeki en büyük platformlardan biri olmasının yanı sıra, oyun geliştirme ve kullanıcı etkileşimi açısından sunduğu olanaklar nedeniyle de dikkat çekmektedir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.